AMSTERDAM - Op dinsdag 21 mei wordt de eerste editie van de Nationale Horecadag gehouden. VHC Jongens BV is officieel partner van de Nationale Horecadag. Samen met initiatiefnemer Lennart Maas organiseren Koninklijke Horeca Nederland (KHN), Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en VHC Jongens BV de eerste grote open dag voor en door de Nederlandse horeca.

Wat is de Nationale Horecadag?
Op 21 mei houdt de Nederlandse horeca open huis. Hotels, restaurants, cafés en andere horecabedrijven geven een kijkje achter de schermen en organiseren leuke activiteiten voor iedereen die geïnteresseerd is in de horeca. Aan alle werkzoekenden, zij-instromers, studenten en andere geïnteresseerden laat de Nationale Horecadag zien hoe leuk en divers werken in de horeca is. Meer dan 200 bedrijven hebben zich momenteel aangesloten aan het evenement. Alle activiteiten zijn te vinden op www.nationalehorecadag.nl.

VHC Jongens BV over de samenwerking met Nationale Horecadag; “VHC Jongens ondersteunt dit initiatief, omdat het voor ons belangrijk is om het tekort aan horecapersoneel op te lossen. Wij moeten met zijn allen ons best doen om mensen weer verliefd te laten worden op het vak. Met Nationale Horecadag bundelen wij onze krachten, om samen laten te zien in wat voor een prachtige branche wij werken.”

VHC Jongens BV
VHC Jongens is een groothandel voor horeca en grootverbruik gevestigd in Oostzaan. Vanuit het distributiecentrum van VHC Jongens wordt aan diverse horecabedrijven in Nederland geleverd. “Wij geloven in hard werken en staan 24 uur per dag klaar voor onze klanten”. VHC Jongens beschikt over een eigen slagerij waar de mooiste en beste producten ter wereld worden verwerkt. Ook beschikt het bedrijf over een uitgebreide AGF- en versafdeling waar producten nét van het land komen.

Een kijkje achter de schermen bij VHC Jongens
Op 21 mei organiseert VHC Jongens een interactieve tour in de Training & Experience Center van het bedrijf. Zo vindt er een rondleiding plaats door de horecagroothandel, kan er een kijkje worden genomen in de opleidingskeuken van het bedrijf en vindt er een presentatie van JustHoreca plaats. In samenwerking met JustHoreca is er een vakschool opgericht Horeca vakcollege ‘De Ambacht’. De deelnemers worden klaargestoomd tot SVH-kok en binnenkort gaat er ook een opleiding tot keuken assistent, leermeester of bediening van start. Deze opleidingen zijn ook SVH erkend

Schrijf je in!
Op www.nationalehorecadag.nl kun je je inschrijven voor activiteiten zoals rondleidingen achter de schermen en bijzondere proeverijen van diverse horecabedrijven! Op 21 mei kun je ook een kijkje nemen in de horecagroothandel van VHC Jongens BV en een praktijkles bekijken in de keuken! Ben jij er bij op 21 mei?