CASTRICUM - Op zondag 4 december zal om 10:30 uur het startschot klinken. Dan is de tweede Stranden Duinloop van deze winter. AV Castricum organiseert deze lopen al meer dan 50 jaar. Start en finish zijn op de atletiekbaan van AV Castricum, aan de Zeeweg 4 in Castricum. Daarna volgen prachtige routes door de duinen en over het strand.

AV Castricum verwacht opnieuw een groot aantal deelnemers aan de start, omdat deze lopen een uitstekende voorbereiding zijn voor de NN Egmond Halve Marathon of de Groet uit Schoorl Run van Le Champion). Ook de deelnemers aan de Egmond stage (die onder leiding van trainer Ari Smit worden klaargestoomd voor de NN Egmond Halve Marathon op 8 januari), kijken uit naar deze tweede Strand- en Duinloop, waarbij ze opnieuw hun vorm kunnen testen. De afstanden die op 4 december gelopen kunnen worden zijn: 2,3 en 4 km. De langere afstanden zijn de 10,1 en 15 km (voor wedstrijdlopers).

Vier wedstrijden gepland
Voor komend seizoen heeft AV Castricum weer vier wedstrijden op het programma staan. De eerste loop vond plaats op zondag 30 oktober. De derde Strand- en Duinloop staat gepland op zaterdag 31 december. Op zondag 19 februari is de vierde en laatste loop gepland, de Parnassia loop.

Aanvangstijden
De start van de korte afstanden (2 en 4 km) is om 10.30 uur, de start voor de andere afstanden is om 11.05 uur.

Kinderen
Voor kinderen zijn de Strand- en Duinlopen leuk om aan mee te doen. Ouders/verzorgers mogen op de 2 kilometer met hen meelopen, als zij zich ook inschrijven. Uiteraard mogen sportieve Pieten niet ontbreken op deze dag, met voor ieder kind een extra aanmoediging bij de start én een flinke hand pepernoten aan de finish.

Inschrijving
Van te voren inschrijven voor de wedstrijden is aan te raden, dat kan tot en met de vrijdag (tot 24.00 uur) voorafgaand aan de loop via www.inschrijven.nl. Inschrijven op de dag zelf kan ook, tot een half uur voor de start, dat is alleen iets duurder. Voor meer informatie: www.avcastricum.nl/strand-en-duinlopen/