CASTRICUM - Op zondag 30 oktober zal om 10:15 uur het startschot klinken van een nieuw Strand- & Duinloopseizoen. AV Castricum organiseert deze lopen al meer dan 50 jaar. Start en finish zijn op de atletiekbaan van AV Castricum, aan de Zeeweg 4 in Castricum. Daarna volgen prachtige routes door de duinen en over het strand.

Vier wedstrijden gepland Voor komend seizoen heeft AV Castricum weer vier wedstrijden op het programma staan. De eerste loop staat gepland op zondag 30 oktober. De andere Strand- en Duinlopen staan gepland op zondag 4 december, zaterdag 31 december en zondag 19 februari. Bij elke wedstrijd zijn de korte afstanden de 2 km en 4 km. Voor de langere afstanden zijn er per Strand- en Duinloop andere parcoursen, variërend van 8,8 km en 12,4 km op 30 oktober en voor 4 en 31 december 10,1 en 15 km. Bij de afsluitende Parnassialoop op zondag 19 februari is 10 km de langste afstand.

De lopen zijn voor de volwassen lopers ideaal als voorbereiding voor de Kwart of Halve marathon van Egmond en/of de Groet uit Schoorl Run (die worden door Le Champion georganiseerd).

Aanvangstijden De start van de korte afstanden (2 en 4 km) is om 10.15 uur, de start voor de andere afstanden is om 10.50 uur.
Kinderen

Voor kinderen zijn de Strand- en Duinlopen leuk om aan mee te doen. Ouders/verzorgers mogen op de 2 kilometer met hen meelopen, als zij zich ook inschrijven.

Inschrijving Van te voren inschrijven voor de wedstrijden is aan te raden, dat kan tot en met de vrijdag (tot 24.00 uur) voorafgaand aan de loop via www.inschrijven.nl. Inschrijven op de dag zelf kan ook, tot een half uur voor de start, dat is alleen iets duurder.

Voor meer informatie: www.avcastricum.nl/strand-en-duinlopen/