NOORD HOLLAND - Voor de 2e keer brengt Toekomst van Toen tijdens Open Monumentendag 5 Noord-Hollandse monumenten tot leven.

Op 9 september kan iedereen in de Ruïnekerk Bergen, de Cultuurkoepel Heiloo, de Ringersfabriek Alkmaar, Stolp de Leeuwenhof Heerhugowaard en de Museummolen Schermerhorn, het verleden, heden en de toekomst van deze markante plekken komen ontdekken, proeven en zien; oftewel beleven.

Beleef de Toekomst van Toen!

Met een subsidie van provincie Noord-Holland zijn of worden de monumenten in Bergen, Heiloo, Alkmaar, Heerhugowaard en Schermerhorn gerestaureerd, gerenoveerd, en/of herbestemd.

Op Open Monumentendag op 9 september openen zij hun deuren voor publiek en zijn de resultaten te bekijken. Maar er is meer. In elk monument kom je, via belevenissen, meer te weten over de functie van het gebouw in het verleden en heden. Aan de hand van trends is ook een kijkje in de toekomst mogelijk.

De 21ste eeuw is de eeuw van het beleven. Maak kennis met 5 belevenissen in de 5 monumenten van Toekomst van Toen in de regio Alkmaar.

De Ruïnekerk staat in het teken van samenkomen. Het preken, zingen, bidden en vieren uit de kerk van vroeger en nu wordt in een nieuw jasje gestoken; een ‘connecting belevenis’! Voor een ontmoeting met humanoid robot Nao moet je naar de Cultuurkoepel waar technologie en biologie samenkomen in de ‘robot belevenis’. Maak een kunstwerk van gebruikt materiaal, proef herbestemd lekkers en snuffel op de tweedehandsmarkt tijdens de ‘recycling belevenis’ in Stolp de Leeuwenhof. In de Museummolen kun je tijdens de ‘water belevenis’ experimenteren met water terwijl je je in de voormalige chocoladefabriek (Ringersfabriek) onderdompelt in de ‘food belevenis’.

Neem een kijkje op www.toekomstvantoen.nl voor het hele programma.