CASTRICUM - Toonbeeld Voorstellingen organiseert een kindervoorstelling voor kinderen van 3 tot 7 jaar met hun (groot-)ouders op zondag 9 december.TIJGER IN HUIS MET KERST is een vrolijk verhaal over de liefde en zorg voor opvangdieren in de Kersttijd. Over tijgers en bang zijn, over een vergeten taart en een feestelijke verrassing.Met toneel, poppenspel, liedjes en muziek in een aantrekkelijk dierenopvang decor. Zoldertheaterspelers Geert van Diepen en Lia Rood maken al 20 jaar aantrekkelijke voorstellingen voor jonge kinderen met hun (groot)ouders. Ze laten zich inspireren door thema’s van bekroonde prentenboeken.Rijk van taal, fijnzinnig van humor en goed aansluitend bij denk -en leefwereld van kinderen van 3 tot 7 jaar.


“Jan en Riet verzorgen zieke dieren in de Dierenopvang: een ooievaar, een kikkertje, een schildpad, een vos en een muis.Ze hebben het druk. Het wordt gauw Kerstmis en Riet is ook nog jarig vandaag. Ze houdt van tijgers en Jan heeft een bijzonder cadeau voor haar.Het zit in een grote doos. Een tijger?”

De voorstelling is geïnspireerd op het thema van het bekroonde prentenboek ‘Ssst! De tijger slaapt’ van Britta Teckentrup. Dit boek stond centraal tijdens de Nationale Voorleesdagen in 2018.De aanvang is 15:30 uur en kaarten kosten € 8,50. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.toonbeeld.tv, boekhandel Laan, de Readshop, Muziekhandel Borstlap, Vivant Rozing en aan de zaal.