CASTRICUM - Donderdag 4 oktober start bij Toonbeeld in Castricum een nieuwe cursus “Tekenen met de rechterhersenhelft”.

Deze intensieve workshop bestaat uit 8 dagdelen van 3 uur en is bedoeld voor iedereen die wil leren tekenen en denkt dat hij/zij het niet kan en voor tekenaars die hun manier van tekenen willen verbeteren. Tekenen is een vaardigheid die je kunt leren!

De Amerikaanse Betty Edwards ontwikkelde een unieke tekenmethode die gebaseerd is op hersenonderzoek én haar eigen jarenlange ervaring als tekenjuf.

De rechterhersenhelft is de zetel van de intuitie, ruimtelijk inzicht, verbeelding en creativiteit. In de meestal dominerende linkerhersenhelft bevinden zich o.a. taal , (zelf) kritiek, tijdsbesef, logica rationaliteit en analytische vermogens die vaak een remmende werking hebben op de ontwikkeling van de creativiteit. Met dit tekensysteem leer je over te schakelen naar de zienswijze van je creatieve rechter hersenhelft. Je zult verbaasd zijn over je kunnen en (verborgen) tekentalent! Inmiddels is deze methode met succes toegepast in diverse kunstacademies (o.a. in Londen , Brussel en Tokio), en andere creatieve vormen van onderwijs.

Docent is Anja Vosdingh Bessem die zelf gepassioneerd tekenaar en beeldhouwer is, en tien jaar geleden in aanraking kwam met deze ook voor haar nieuwe methode . “Ik stond er wat sceptisch tegenover maar ik was nét nieuwsgierig genoeg om me in te schrijven bij zo’n cursus. En daar ben ik alleen maar onder de indruk geraakt van het “kijken als een kunstenaar” zoals het credo luidt. Ik kan het echt iedereen aanraden, zeker ook beginners maar ook de meer ervaren tekenaar krijgt veel gereedschap aangereikt om zich verrassend door te ontwikkelen. De cursus vindt plaats op 8 donderdagmiddagen van 14.00 tot 17.00 uur en de kosten bedragen € 179,00. Informatie en/of aanmelden kan via www.toonbeeld.tv