BEVERWIJK - Matroesjka is het technocabaretduo van Nederland: brutaal, actueel en retegrappig. Met hun dikke beats en harde grappen wonnen ze in 2014 de Publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Hun eerste avondvullende voorstelling Eeuwig Vlees kwam glansrijk door de keuring. “Een energiek en stampend debuut,” vond NRC. Het lied #Imalive werd bovendien genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs 2015, voor het beste theaterlied van het afgelopen jaar. “Sprankelend lied, dito uitvoering,” aldus de Volkskrant.

Nu staat het duo klaar om het Nederlandse publiek flink door elkaar te schudden met hun tweede voorstelling Brainwash.

In Brainwash duiken Lisa Loeb en Janneke Rinzema in de diepste krochten van het menselijk brein. Op zoek naar de imperfecties én de pareltjes wagen ze zich aan onderwerpen waar zelfs de meest doorgewinterde cabaretier zijn vingers niet aan durft te branden. Met rauwe humor, vlijmscherpe sketches en knotsgekke personages belichten ze de actualiteit vanuit onverwacht perspectief en weten ze moeiteloos de hersenpan te kraken. Brainwash is een voorstelling vol spetterend samenspel, prachtige liedjes en keiharde grappen die het brein op stelten zet.

Kaarten vanaf € 14,00 voor de try-out op vrijdag 3 maart om 20.30 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.