CASTRICUM - Concert op zondag – verzorgd door Toonbeeld – neemt u dit keer mee op reis langs de Donau. Niet langs het zoetgevooisde gedeelte van Johann Strauss en consorten, maar daar waar de Balkan begint.

Vandaar voert de sterk kronkelende rivier door een muzieklandschap dat velen niet of nauwelijks kennen, maar buitengewoon rijk geschakeerd en boeiend is.

‘Reisleidster’ is Monique Lansdorp (viool), die zich na haar conservatoriumopleiding geheel toelegde op de lichte muziek en die van Oost-Europa. Zij toerde onder andere 20 jaar met de band van Boudewijn de Groot. Monique wordt begeleid door Hans Derksen (accordeon), die zich geheel heeft gespecialiseerd in de muziek van Hongarije en het voormalige Joegoslavië. Daarnaast zingt Maja Kuijper oude Macedonisch en Albanese liederen en de Bosnische sevdah, de blues van de Balkan. Ook is er een speciale gast, Nehrun Alev, afkomstig uit het Turks sprekende gedeelte van Macedonië. Hij is een muzikale alleskunner (zang), die al eerder met Monique cursussen Balkanmuziek heeft gegeven.

Al luisterend zult u zich die zondagmiddag even niet in een concertzaal maar in een Mechana, een Ottomaans wijn- & muziekhuis, wanen. Die indruk zal nog worden versterkt door de instrumenten die het trio bespeelt. Naast viool en accordeon zijn dat: trompetviool, gadulka, mandoline, mandola, tambura, def, darbuka, tapan en tamboerijn. Als dat niet exotisch klinkt?

Tijd en plaats: zondag 18 februari, concertzaal Geesterhage, aanvang 15.30 uur. Kaarten zijn te reserveren via www.toonbeeld.tv/concerten of tel. 0251-659012 en verder verkrijgbaar aan de zaal, bij de Readshop (Geesterduin), muziekhandel Borstlap, Boekhandel Laan en Vivant Rozing (Bakkerspleintje). Volwassenen € 14,50, 65+ € 12,50, kinderen (<12) € 5,00; consumptie (koffie, thee, limonade) in de pauze inbegrepen.