CASTRICUM - In de krokusvakantie wordt dit keer een heel bijzonder Concert op zondag gegeven. Niet door een musicus maar door een muzikale goochelaar. Daarbij maakt hij gebruik van niets meer dan een oude slingergrammofoon met trompethoorn voor het draaien van oude jazzmuziek. Die dient ter omlijsting van een unieke vorm van magische komedie.

De voorstelling (zondag 17 februari, aanvang 15.00 uur) in de stijl van de stomme films, is voor volwassenen bedoeld, maar ook leuk voor kinderen vanaf acht jaar. Dus ideaal voor (groot)ouder met hun (klein)kinderen en liefhebbers van goochelen. Het enige is dat men alles moet vergeten, wat men denkt te weten over goochelen.

Slapstick
Quintus kwam als zoon van een goochelaar al jong in aanraking met de goochelkunst. Samen met zijn broer David rondde hij in Amsterdam de mime opleiding af en traden ze van 2005 tot en met 2012 op als het 'Duo Doorgedraaid'. Nu hij solo optreedt, betrekt Quintus zijn publiek intensief bij zijn acts. De spontane wisselwerking die daarbij ontstaat, zorgt gegarandeerd voor extra hilariteit. Niet voor niets is hij met ‘Silent Magic’ dan ook meervoudig Nederlands kampioen straatgoochelen geworden. Dat de show inmiddels ook binnen de goochelwereld gewaardeerd wordt, is bijzonder. Tijdens de voorstelling gaat er namelijk nogal wat mis en hebben de meest magische momenten niets met goochelen te maken.
Na afloop van de één uur durende voorstelling verzorgt Quintus een extra goocheloptreden (bij de toegangsprijs inbegrepen) in de foyer. Daarbij mengt hij zich al goochelend onder het publiek. Speciaal voor de kinderen staat een gratis glas appelsap, jus, chocomel of fristi voor ze klaar

Toegang: € 15,50, 65+ € 13,50, kinderen (<12) € 6,50 incl. consumptie (koffie, thee, limonade). Reserveren: tel. 0251-659012 of www.toonbeeld.tv of een kaartje kopen aan de zaal.
Kaarten zijn te reserveren via www.toonbeeld.tv of tel. 0251-659012 en verder verkrijgbaar aan de zaal, bij de Readshop (Geesterduin), muziekhandel Borstlap, Boekhandel Laan en Vivant Rozing (Bakkerspleintje). Volwassenen € 15,50, 65+ € 13,50, kinderen (<12) € 6,50; consumptie (koffie, thee, limonade) in de pauze inbegrepen.