CASTRICUM - Natuurbeheerder PWN plaatst binnenkort een hekwerk langs een deel van de Beverwijkerstraatweg bij Castricum dat moet voorkomen dat honden vanuit het losloopgebied onverwacht de weg op kunnen schieten. Dat is de uitkomst van het overleg dat PWN had met de initiatiefnemer van de petitie, waarin PWN wordt gevraagd het losloopgebied in Castricum uit te breiden.


De petitie, die de afgelopen maanden op internet te vinden was, is ondertekend door circa vierhonderd hondenbezitters uit Castricum en omliggende plaatsen. Deze week werden de handtekeningen aan PWN overhandigd.

PWN heeft de initiatiefnemer van de petitie laten weten dat er op dit moment geen mogelijkheden zijn om het losloopgebied voor honden uit te breiden. De natuurbeheerder is gebonden aan de Natura 2000-regelgeving die dat niet toestaat.

PWN streeft ernaar dat de verschillende gebruikers van het duingebied optimaal gebruik kunnen maken van het terrein, zonder dat ze elkaar hinderen. Gebruikers komen elkaar desondanks tegen en dan is het wenselijk dat men rekening met elkaar houdt.

De initiatiefnemer en PWN spraken verder af dat zij elkaar in de toekomst op de hoogte houden van eventuele ontwikkelingen.