CASTRICUM - Zaterdag 29 februari is de dans- en muziekvoorstelling Partita van Musica Extrema in samenwerking met het Internationaal Danstheater te zien in Theater Koningsduyn Castricum. Partita is een mooie mengeling van muzikaliteit, lichtvoetigheid en dans. Een ontzettend fijne voorstelling om naar te kijken. Alles klopt.

Partita is aangekondigd als een dansvoorstelling, maar het is veel meer. Een prachtig samenspel van muziek, tekst en dans. In die volgorde. De voorstelling ontleedt zijn naam aan de partita’s van Bach, stukken voor solo-viool. De componist zelf is de leidraad van de avond. Violiste Tanya Schaap, een van de drie musici van Musica Extrema, vertelt tussen de stukken door over Bachs leven en werk, en legt ook de link met andere componisten uit. Op een licht cabareteske manier. Dat houdt het los.

Dat er bij een aantal nummers twee heel goede dansers meedoen, geeft een extra dimensie aan de beleving. De muziek is heel herkenbaar: stukken die bij een groot publiek bekend zijn en de Piazzola-stukken voegen daar heel mooi bij in. Deze bijzondere combinatie van tango en Bach zou niemand moeten missen.

Zaterdag 29 februari 20.00, Theater Koningsduyn | Geesterhage Castricum, kaarten: www.geesterhage.nl