CASTRICUM - Kinderen tussen 5 t/m 8 jaar zijn op vrijdagmiddag welkom om al spelend te ervaren hoe kunst tot stand komt. De eerste les is op vrijdagmiddag 19 januari 2018 tussen 16.00 en 17.30 uur.

Deze lessen zijn speelse en tactiele kunstlessen vol spannende en uitdagende opdrachten, waarbij spelenderwijs ontdekken en plezier hebben belangrijk is. Ben jij een kleine kunstenaar? In onze serie lessen kun je onderzoeken en experimenteren met allerlei echte kunstenaarsmaterialen, zoals klei, hout, verf en gips. Je schildert aan een echte ezel of maakt beelden op een echte beeldhouwersbok. Je krijgt spannende opdrachten om te bouwen of te schilderen. Natuurlijk krijgt je eigen fantasie daarbij alle ruimte. De docent biedt elke les een thema, materialen, creativiteit en structuur. De les begint bv met een kunst onderwerp dat we van alle kanten bekijken en gaan daarna ermee aan de slag. Dus kennisdelen, experimenteren maar vooral: DOEN! De lessen zijn gericht op de jongste kunstenaars, kinderen van 5 t/m 8. Bij ons mag je smeren, poetsen, bouwen, voelen, knijpen en kliederen. Na afloop van elke les neem je een echt kunstwerk mee naar huis en aan het eind maken we een mooie tentoonstelling!

De eerste les is tevens open les. Je kan gratis komen meedoen, maar als je je aanmeldt is het tevens de eerste les. Aanmelden kan via de website www.toonbeeld.tv of een kaartje invullen bij de administratie van Toonbeeld tijdens kantooruren. Wil je eerst uitproberen in de Open les dan toch ook even laten weten dat je komt. Dat kan wel telefonisch 0251 659012 of een mail naar info@toonbeeld.tv