CASTRICUM - De Nationale Archeologiedagen staan weer voor de deur. Zaterdag 13 en zondag 14 oktober brengt Huis van Hilde het verleden tot leven met een weekend vol archeologische activiteiten; er is van alles te beleven voor groot en klein. In een Meet & Greet ontmoeten bezoekers Hilde en maken ze kennis met haar verleden. Natuurlijk is ook de Rus te bewonderen, die onlangs een gezicht kreeg en afgelopen week volop in de belangstelling stond.

Een aantal activiteiten sluit aan bij het thema van de nieuwe tentoonstelling ‘Vijand in het Zand’ over de invasie van 1799 en de Slag bij Castricum. Zo draait in Hildes bioscoop een film over de Russische soldaat; en natuurlijk ontbreekt de popcorn niet. Kinderen kunnen ook een workshop ‘Maak je eigen wapenschild’ volgen.

Kennis maken met het vak van de archeoloog kan ook. Groot en klein kan bijvoorbeeld terecht in de ArcheoHotspot om het verschil tussen een kersenpit en een viswervel te ontdekken. Kleine speurneuzen graven vervolgens gewoon hun eigen schat op. Tijdens een Meet & Greet komen bezoekers alles te weten over Hilde en haar verleden. De meeste activiteiten zijn gratis na entree.

Programma zaterdag 13 en zondag 14 oktober (beide dagen hetzelfde programma)

· 13.00 – 15.00 uur: Graaf je eigen schat op
Ben jij een echte speurneus? Kom dan je eigen schat opgraven; wie weet doe je een wereldvondst!

· 13.00 – 16.00 uur: ArcheoHotspot
Kom speuren als een echte archeoloog in de ArcheoHotspot. Zie jij het verschil tussen een viswervel en een kersenpit?

· 13.00 – 14.00 uur: ArcheoLab Belevenis (8 t/m 14 jaar) en 14.15 – 14.45 uur (4 t/m 7 jaar)

· 14.00 – 16.00 uur: Workshop ‘Maak je eigen wapenschild’ (2,50 euro na entree)
Tijdens deze knutselworkshop maak je je eigen wapenschild. Is jouw wapenschild net zo mooi als het wapenschild van de soldaten uit 1799?

· 15.00 uur: Hildes tour door de tijd
Rondleidingen door de vaste tentoonstelling: ontmoet de mensfiguren en leer alles over de archeologie van Noord-Holland.

· 15.30 uur: Meet & Greet Hilde
Ontmoet Hilde en luister naar wat ze te vertellen heeft over haar verleden. Heb jij al kennis gemaakt?

· 16.00 – 16.45 uur: Hildes Bioscoop met popcorn (vanaf 10 jaar) Film: Soldaat onder ´t zand.