CASTRICUM - De Nationale Archeologiedagen staan voor de deur en Huis van Hilde doet natuurlijk mee. Vrijdagmiddag 13 oktober geeft Jack van der Hoek, gedeputeerde Cultuur van de provincie Noord-Holland, in Huis van Hilde het startsein voor dit weekend vol archeologie. Er is dan ook een mooie poppentheater voorstelling in het archeologiecentrum te zien. Op zaterdag 14 en zondag 15 oktober is er van alles te doen en te beleven op het gebied van archeologie. Ga aan de slag als archeoloog, ontdek alles over de Russische soldaat tijdens een spannende tour door de duinen, of laat je vondst determineren. Het hele weekend zijn er activiteiten, de meeste gratis na entree.

Programma vrijdag 13 oktober

16.00 uur: Poppentheater voorstelling

(2,50 euro na entree).

16.45 uur: Jack van der Hoek opent Nationale Archeologiedagen

en reikt prijs uit voor schrijfwedstrijd Gruwelijk Eng in het kader van de kinderboekenweek.

Programma zaterdag 14 en zondag 15 oktober

12.00-16.00 uur: ArcheoHotspot

Kom speuren als een echte archeoloog in de ArcheoHotspot. Zie jij het verschil tussen een viswervel en een kersenpit?

12.00-16.00 uur: Workshop metaal determineren

Een PAN-vondstregistrator is aanwezig om vrijblijvend (metalen)vondsten te determineren en indien gewenst te fotograferen en te registreren.

11.30-13.00 uur en 14.30-16.00 uur: Rondleiding over Russische soldaat, door de duinen en Huis van Hilde

Wil je alles weten over de slag in 1799? Volg dan de rondleiding door de wisseltentoonstelling ‘Cold Cases’ met zelfs een uitstapje naar de vindplaats van de Russische soldaat! (duinkaart à 5 euro noodzakelijk)

14.00 uur: Gratis rondleiding door Huis van Hilde

Natuurlijk zijn er ook rondleidingen door de vaste tentoonstelling. Ontmoet de mensfiguren en leer alles over de archeologie van Noord-Holland.