CASTRICUM - Dit jaar is Uit Je Bak op 29 juli 2018. Zoals elk jaar is dat dus de laatste zondag van juli. Ook nu is de organisatie bezig om een mooi programma neer te zetten om er een cultureel uitdagend feest van de maken in Castricum!

Uit Je Bak is één van de, en zo niet grootste culturele festivals van Castricum. Dit jaar is er weer een nieuw ontwerp uit de koker van Yetiland. Het hele festival zal worden ingericht met zijn unieke stijl.

Naast creatieve ontwerpen zijn er natuurlijk ook bands!

Om te beginnen met Triangle: De driekoppige band is gevormd door drie vrienden die de handen ineen sloegen vanwege hun liefde voor rock en improvisatie. Nachtelijke sessies in een bunker werden afgewisseld met optredens op diverse podia in Noord-Holland.

Als volgende Starfish! Met hun zonnige mix van ska, punk en reggae nemen de vier jongens je direct mee naar het strand. Met hun roots in de IJmond aan de Noord- Hollandse kust is dat ook niet zo gek. Deze guys weten die sfeer om te zetten in een explosieve party!

Een van de ‘jongste’ bands op Uit Je Bak is Anemoi! In 2017 is Anemoi opgericht door oud-klasgenoten Lilian Beentjes en Joeri Braams en in datzelfde jaar kwam de debut-EP Neither And Both uit. Distortion meets harmony. Dreamy sounds worden ondersteund door zware elektronische drums en galmende gitaren. Nu, met de toevoeging van Kjeld Melchers en Thom Schotanus, is het team echt compleet.

Wanneer woorden niet beschreven kunnen worden spreekt de muziek: zware riffs, krachtige melodieën en gewone rock bij Moor Park. Met invloeden van verschillende rockhelden zoals Foo Fighters, Coldplay, U2 en Imagine Dragons neemt Moor Park je mee op reis met hun levendige geluid.

Verder is daar Black Acid! In 2016 bundelden een aantal creatieve breinen hun krachten om het collectief Black Acid te vormen. Dit zijn Smitty, Dash, Ros en DMY. Samengebracht door, maar niet beperkt tot, een passie voor het maken van muziek. Hun missie? De wereld kennis laten maken met een nieuwe sound, die het beste te omschrijven is als: “alternatieve trap met punk in de mix”.

Ook theater mag niet ontbreken op Uit Je Bak! Trots zijn we dan ook dat onze eigen Maarten Mantel het podium beklimt en een unieke Uit Je Bak show neer gaat zetten! Maarten Mantel (24) is tweedejaars student aan de Paul van Vliet Academie in Scheveningen. Hij schrijft graag liedjes en maakt graag grapjes, kortom: Maarten is cabaretier. Maarten komt uit Castricum (Noord-Holland) en hoopt daar nog lang vandaan te kunnen komen. In 2017 stond hij met zijn Oudejaarsconference in De Bakkerij en hij organiseert regelmatig cabaretavonden al daar.

Last but not least natuurlijk, Tape Toy! De mix van sterke popsongs, harde gitaren, en af en toe een synthesizer maakt dat je even meegenomen wordt naar je favoriete schoolfeest. En door lyrics over schildpadden en suïcidale duiven, heb je achteraf ook nog wat om over na te denken.

Daarnaast komen er ook nog andere toffe acts op Uit Je Bak! Wees er dus bij! Uit Je Bak begint op zondag 29 juli 2018 rond 13:00 uur en duurt tot 22:00 uur! De entree is zoals altijd gratis!