CASTRICUM - Zangeres Mónica Coronado heeft samen met gipsy flamencogitarist Manito een concertprogramma genaamd “Melodías del Corazón” . Met deze warmbloedige voorstelling wordt de luisteraar meegenomen naar een wereld vol passie, weemoed en hartstocht. Op het repertoire staan zowel bestaande als zelfgeschreven Spaanstalige nummers.

Bij de concerten krijgt Monica de mensen snel op het puntje van de stoel. Zij weet haar publiek te betoveren met haar charisma. Manito weet altijd met zijn virtuoze spel haar te stimuleren het onderste uit de kan te halen. Dit optreden belooft een en al vuur!
Mónica Coronado is geboren en opgegroeid in Barcelona. Haar ouders komen van origine uit Castilla de la Mancha. Als kind hoorde zij vaak in de auto van haar vader cassettebandjes met flamencomuziek. Toen ze 25 jaar was, is ze met haar gitaar op muzikale wereldreis gegaan. In deze periode heeft ze aan verschillende muziekstijlen geproefd. Via Cuba, Amerika en India is zij uiteindelijk in Nederland beland. In Arnhem heeft ze lichte muziek gestudeerd. Hier woont zij dan ook al zo’n 15 jaar.

De Spaanse gitaar is voor Manito een verlengstuk van zijn ziel. Hij speelt naar eigen zeggen ‘hoe de sterren staan en de wind waait”. Het spel van hem is intuitief en rijk aan diverse stijlen en invloeden. Zijn naam is een directe verwijzing naar de Franse gitaarlegende ‘Manitas de Plata’.

Dit 1e TOONBEELDCONCERT van seizoen 2019-2020 is op 22 september en begint om 15.00 uur in Theaterzaal ‘Koningsduyn’ van Geesterhage, Geesterduinweg 3 in Castricum. Kaarten zijn te reserveren via www.toonbeeld.tv of telefonisch 0251-659012 en verder verkrijgbaar aan de zaal en in Castricum bij de Readshop (Geesterduin), muziekhandel Borstlap, Boekhandel Laan en Vivant Rozing (Bakkerspleintje).

Toegangsprijzen: volwassenen 15,50 euro; 65+ 13,50 euro; kinderen < 12 jaar 6,50 euro. Een consumptie (koffie, thee of fris) in de pauze is inbegrepen.