CASTRICUM - Vanwege eerdere succesvolle optredens staat Maria de Fatima ook dit jaar weer in theater Koningsduyn tijdens een Concert op Zondag van Toonbeeld. Laat u meenemen naar Lissabon waar al twee eeuwen lang elke avond de Fado wordt gezongen! Luister naar muzikale verhalen over heimwee, rouw, verlangen naar een beter leven, maar ook over het vieren van het leven zelf ondanks alle tegenslagen. Prachtige gitaarklanken omlijsten een fenomenale stem, namelijk die van Maria de Fátima. Geboren in de volkswijk Boavista te Lissabon werd haar talent al vroeg ontdekt.

Sinds haar negende staat zij op het podium, vanaf haar twaalfde nam zij singles, lp’s en later cd’s op, zong zij zij aan zij met Amália Rodrigues, Tony de Matos, Camané,….. Uiteraard zullen ook Amália’s klassiekers als Lágrima of Cancao do Mar niet ontbreken. Met haar moeder Maria de Travassos trouw aan haar zijde zong zij het Portugese levenslied tijdens talrijke openbare gelegenheden. Haar repertoire bestond, behalve uit de traditionele fado’s voor een deel uit muziek die speciaal voor haar werd gecomponeerd. Zij heeft een groot aantal LP en CD opnames op haar naam staan, waarvan de eerste werd uitgebracht toen ze twaalf jaar was.

Op haar 21e koos Maria voor een vaste verblijfplaats in Nederland waar haar carriere zich verder ontwikkelde. Zij groeide uit tot een bekende fadista die in 2016 de hoogste presidentiele onderscheiding ‘Orde van Infante D.Henrique’ ontving van de Portugese president voor haar grote bijdrage aan het bekend maken van de Portugese cultuur in het buitenland en in 2011 won de zangeres de NTS Competitie Top 2000 De Covers met haar Portugese versie van ‘Zij gelooft in mij’. Maria de Fátima treedt op samen met Daniel Raposo , portugese gitaar, Hans van Gelderen, klassiek gitaar en Felix Hildenbrand, akoestische bas.

Maria de Fátima treedt op 17 november 2019 om 15 uur op in theater Koningsduyn in Geesterhage, Geesterduinweg 7 in Castricum. Toegangskaarten zijn in Castricum verkrijgbaar bij de Readshop (Geesterduin), Muziekhandel Borstlap, Boekhandel Laan, Vivant Rozing. Of te bestellen via: www.toonbeeld.tv en tel.nr. 0251-659012. Tarief p.p. 15,50; CJP/65+ 13,50; tot 12 jaar 6,50 euro