CASTRICUM - Bezoekers op een andere wijze kennis laten maken met kunst. Dat is de bedoeling van Kunst & Koningsduin dat op zaterdag 1 en zondag 2 september in het duingebied tussen Castricum en Bergen wordt gehouden. Bezoekers kunnen zich laten verrassen door een grote verscheidenheid aan kunstvormen, bestemd voor een breed publiek.

Kunst & Koningsduin is een uniek, laagdrempelig evenement waarbij de bezoeker eenvoudig in contact komt met de deelnemende kunstenaars. Deze laten zich veelal inspireren door het natuurgebied Koningsduin, onderdeel van het door PWN beheerde Noordhollands Duinreservaat.

Tijdens het tweedaagse evenement treft de bezoeker een gevarieerd programma aan, bestaande uit beeldende kunst, literatuur, muziek, dans en theater.

Zaterdagavond presenteert Kunst & Koningsduin een gevarieerde muzikale avond met podiumkunstenares Marijke Boon, literatuurhistoricus Herman Pleij en zanger Jeroen Zijlstra en zijn band. De optredens vinden plaats op het podium van het duinterras, waar het evenement om 19.30 uur wordt geopend door PWN directeur Joke Cuperus.

Op zondag nodigen kunstenaars jong en oud uit om zich langs een ongeveer zes kilometer lange wandelroute te laten verrassen. De route wordt om 11.00 uur geopend door een van de deelnemende kunstenaars op het duinterras. Tot 17.00 uur staan de kunstenaars langs route.

De route leidt langs beeldend kunstenaars, dichters, dansers en musici. Circus Engelbregt onderzoekt samen met de bezoekers de helende werking van de natuur. Jasper Blom, Sean Fasciani en Felix Schlarmann brengen met een jazzbezetting met sax, bas en drums een ode aan Stevie Wonder. Dichter Elly de Waard leest voor. Hedy Hempe voert een rietwaaierdans uit, waarmee zij nieuwe, vrije bewegingen ontdekt. Dit is maar een greep uit het wervelende programma waarin kunst en natuur elkaar op een prachtige manier vinden.

Het complete programma is te bekijken op www.kunstenkoningsduin.nl.

Bezoekers die alle presentaties op de dag willen meebeleven, zijn ongeveer drie uur onderweg. De keuze voor een kortere route is natuurlijk ook mogelijk. Rond 17.30 uur sluit Kunst & Koningsduin af met een spetterend optreden van de bekendste drummer van Nederland, Han Bennink, bassist Ernst Glerum en trombonist Wolter Wierbos.

Deelnemende kunstenaars
Jeroen Zijlstra, Marijke Boon, Wonderyears, Circus Engelbregt, Eric Beets, Hanneke Rouw, Marte Gerritsma, Harm Noordhoorn, Arthur Lava, Loes Groothuis, Hedy Hempe, Fields of Wonder, Trio Luego, Kirsten Berkx, Liesbeth van Woerden, Elly de Waard, Maarten Möhlmann, Ingmar Heytze, Maartje Smits, Daphne Louter, Han Bennink, Ernst Glerum, Wolter Wierbos. Optredens van Herman Pleij en Kunstbende.De entree is gratis. Bezoekers moeten wel in bezit zijn van een duinkaart.