CASTRICUM - Op zondag 7 april speelt in theater Koningduyn om 15.30 uur de kindervoorstelling Haren vol Banaan. Toonbeeld Voorstellingen organiseert deze voorstelling voor kinderen vanaf 5 jaar met hun (groot-) ouders.

“Ik keek net in mijn onderbroek en ik had me goeie zin want mijn linker- en mijn rechterbil die zaten er nog in!”

Zo begint het optreden van Erik (vader) en Lot (zoon) van Os. Samen brengen zij grappige liedjes, ontroerende versjes en mooie prentenboekverhalen. Erik en Lot begeleiden zichzelf op gitaar, piano, ukelele en mondharmonica en zingen en vertellen over Schatje en Scheetje, twee verliefde boeven die de hemel ophangen in hun cel; over Kees van Dijk, de dinosaurus die de toekomst kan voorspellen; over een eenzaam drolletje op zoek naar een vriendje; over neuzen vol snot en haren vol banaan. Verrassend én bekend, want ook zullen Erik en Lot enkele Sesamstraatliedjes laten horen, die je vast kent van de tv. Wie mee wil zingen, zingt lekker mee; wie liever luistert is ook van harte welkom. En het zou zomaar kunnen dat ze afsluiten met:

“Op een dag riep mama blij verrast: ‘Wat knap, je hebt in bed geplast! Proficiat, hiep, hiep, hoera! Dat doet geen enkel kind jou na!”

Let op: als je een banaan meeneemt naar dit sfeervolle optreden, heb je nog meer plezier!

Kinderboekenschrijver Erik van Os schreef samen met zijn vrouw Elle van Lieshout inmiddels zo’n 175 kinderboeken en talloze liedjes en versjes voor o.a. Sesamstraat en De Efteling. Hun prentenboeken worden wereldwijd uitgegeven, hun liedjes werden meermaals genomineerd voor de Willem Wilminkprijs en hun laatste dichtbundel ‘Niets liever dan jij’ kreeg een Vlag en Wimpel van de Griffeljury. Lot van Os (hun zoon dus) stond vorig jaar in de finale van het Leids Cabaret Festival met zijn band PS en zo is het leven. Naast muzikant is Lot ‘bedenker’ van beroep. Of noem je dat ‘concept creator’? Hij maakt meubels, lampen, spellen en geeft workshops over geluk aan bedrijven.

De toegang bedraagt € 8,50 en kaarten zijn verkrijgbaar bij muziekhandel Borstlap, boekhandel Laan, the Readshop, Vivant Rozing en natuurlijk via www.toonbeeld.tv en aan de zaal.