CASTRICUM - Zondagmiddag 26 januari is in theater Koningsduyn (Castricum) Kabarett Dapitulet te zien. Een tragikomische muziekvoorstelling gemaakt en gespeeld door acteur Hans Dagelet en altviolist Esther Apituley (getrouwd in het echte leven) en pianist Christiaan Kuyvenhoven.

In het stuk buitelen de drie karakters Hans, Hypoliet en Esthrell over elkaar heen, leven in harmonie, pesten elkaar de tent uit, kunnen niet zonder elkaar, het lijken wel mensen. De voorstelling laat zich volgens Dagelet nog het best vergelijken met Cabaret Voltaire in combinatie klassieke muziek.

Hans Dagelet speelt, op zijn eigen subtiele en boeiende manier, een man die op late leeftijd uit pure frustratie politieagent is geworden om nog iets van orde in het leven te houden, maar of dat lukt? Ook in de voorstelling weinig orde, geen rode draad, de chaos regeert. De drie figuren dwalen in een woud van anekdotes, bespiegelingen èn muziek op veel verschillende instrumenten als een viool, piano en trompet, van componisten als Bach, Chopin, Sjostakovitsj, Pärt en ook jazz van Ellington. Kabarett Dapitulet is een combinatie van klassieke muziek met tragikomisch theater, geestig, ontroerend en vol onverwachtse dialogen en muzikale hoogtepunten.

Kabarett Dapilutet: zondagmiddag 26 januari, Theater Koningsduyn | Geesterhage, Castricum.
Kaarten: www.geesterhage.nl