ALKMAAR - Dat Jett Rebel één van de betere live-acts is van Nederland staat de laatste jaren inmiddels buiten kijf. Vraag blijft of de talentvolle 26-jarige Jelte Tuinstra met zijn nieuwe band aan deze normen kan blijven voldoen. Met de Super Pop Tour gaat hij dit kaar langs diverse podia in Nederland en zaterdagavond deed hij Podium Victorie aan. En met succes want de bijna drie uur durende show bleek een belevenis voor band en publiek.

Het voorprogramma slaat Jett Rebel doorgaans over. Men wil het publiek trakteren op een drie uur durend optreden waarbij er geen ruimte is voor een voorspel. Toch werd de Taiwanese band The Styles aangekondigd doch dit bleek niet meer te zijn dan wat instrumentale deuntjes vanuit een keyboard onder de spotlights, opmerkelijk genoeg gevolgd door het stemgeluid van Celiné Dion! Op het moment dat de tourband in het maagdelijk wit het podium betreed is de spanning al voelbaar. Als een minuut later Tuinstra, eveneens in het wit, op komt wordt dat gevolgd door een luid gejuich. Veel tijd heeft de voorman dan ook niet nodig om het publiek in zich op te nemen en volledig los te krijgen.

Tijdens "Mary Anne" staat hij al een aantal malen boven op de luidsprekers met z'n armen te zwaaien en de massa gaat volledig mee. Hier opvolgend neemt hij zijn publiek mee in een show waarbij hijzelf zichtbaar geniet. Genietend van het maken van muziek met een stel uitmuntende muzikanten om zich heen en van de uitstekende sfeer in Victorie. Tuinstra gooit daar nog wat bovenop door het nieuwe Alkmaarse poppodium te eren: ,,Vier jaar terug stond ik in het oude Victorie en dat was een soort garage. Mensen wat hebben jullie er iets moois van gemaakt hier in Alkmaar!".

In de uren die volgen gaat hij zonder pauzes door met zijn tomeloze energie en de interactie met het publiek waarbij de nummers worden uitgebouwd met een stevige dosis muzikaliteit. Het nummer "It's Cruel" wordt in meerdere versies gespeeld (pop, rock, funk enz.) en het absolute hoogtepunt volgt met het nummer "Green" waarbij het tempo langzaam wordt terug gebracht tot het publiek ademloos toe kijkt. Hierna gaat de Haagse entertainer echter weer springend als een stuiterbal over het podium, en roept zelfs nog twee "vrijwilligers" op het podium voor een ware fitness-show. Het is nu helemaal duidelijk dat Jett Rebel naar Alkmaar is gekomen om een feestje te bouwen, en goede muziek af te leveren waarbij de lach van zijn gezicht nauwelijks verdwijnt. Zelfs na een ruime twee uur, waarin de magnifieke drumsolo een van de vele hoogtepunten blijkt, is het einde nog niet in zicht. Bij de toegift met drie nummers van zijn eerste EP, "Should Have Told You", "Louise", en "Do You Love Me At All" gaat het publiek opnieuw los, en dit wordt nogmaals verstevigd als men afsluit met het opzwepende "Get Your Rock'n Roll On".

Jett Rebel live is een rit die tot het einde moet worden uitgezeten en ondanks de lange avond kost dat geen enkele moeite. Sterker, na een kleine drie uur heb je eigenlijk zin om nog een stukje door te rijden!