CASTRICUM - ArcheoHotspots zijn plekken waar bezoekers kennis kunnen maken met archeologie door zelf aan de slag te gaan met vondstmateriaal. In Huis van Hilde was sinds oktober vorig jaar een pop-up ArcheoHotspot in gebruik, en met succes; kleine archeologen in spé oefenden er graag met het sorteren van vondsten.

De nieuwe, permanente ArcheoHotspot is uitgebreider, inhoudelijk uitdagender en vaker geopend. Wat te doen met de vondsten, is de cruciale vraag. Het motto is: neem ze in je handen en probeer het zelf eens uit. Er ligt nieuw archeologisch materiaal klaar om mee te werken, afkomstig van voormalig Slot op den Hoef (‘Kasteel Egmond’) dat in de jaren ‘30 van de vorige eeuw is opgegraven. Jonge, maar zeker ook volwassen bezoekers, kunnen aardewerk en steengoed uit de late middeleeuwen t/m de 19de eeuw sorteren, rubriceren, wegen en determineren. Vrijwilligers zitten klaar om te helpen.

Op vrijdag 1 december 2017 opent Sinterklaas de nieuwe ArcheoHotspot. Wie dat wil meemaken is welkom vanaf 15.00 uur (toegang opening gratis). De ArcheoHotspot is voortaan op woensdag, vrijdag en zondag van 13.00-16.00 uur geopend. Wie meer wil weten over de vondsten uit Egmond in het depot van Huis van Hilde, kan terecht op de website:

http://collectie.huisvanhilde.nl/?query=Records/relatedid=&label=Zoekopdracht&showtype=record