CASTRICUM - Voor wie wel iets aan beeldende kunst wil doen maar zich niet voor het hele jaar wil vastleggen is er een mooi aanbod:

Op vrijdagmiddag 6 oktober 14.00 uur start een korte cursus van 6 lessen model tekenen en schilderen onder leiding van Angèle van den Thillart. Er wordt elke les life naar model gewerkt. Professioneel naaktmodel of portret met wisselende teken - en schildertechnieken. Denk daarbij aan krijt, pastel, acrylverf en mixed media. U verwerft meer vaardigheid in het werken naar model, maar ontdekt ook hoe inspirerend het tekenen van mensen kan zijn! “Ik besteed niet alleen aandacht aan de vorm, maar ook aan verbeelding en expressie”.

Op zaterdagmiddag 7 oktober 14.00 uur gaat de cursus ROTHKO ABSTRACT van start. Een cursus van 4 lessen. In deze workshop schilderen we geïnspireerd door de Amerikaanse kunstenaar Rothko. Deze kunstenaar wil een ervaring creëren tussen de toeschouwer en het schilderij. De eerste ervaring van de toeschouwer moet zijn dat hij zich ìn het schilderij bevindt. Hij wil niet dat zijn schilderijen decoratief lijken. “Genieten van Rothko’s schilderijen lijkt inderdaad niet zozeer ‘n intellectueel, dan wel ’n emotioneel proces”. Op de doeken zijn de relaties tussen de kleuren zo essentieel dat ze vorm en inhoud tegelijk worden’. “Rothko speelt het klaar met het immens diep gemaakt rood, het onzegbare in beeldtaal naar buiten te brengen” (J. Zwagerman). Zijn werken zijn sacraal hij weet “stilte” uit te drukken. Hoewel Rothko zelf altijd uitermate zwijgzaam is geweest over zijn techniek, is het duidelijk dat zijn kleurvelden in lagen opgebouwd zijn, zodat langzaam de uiteindelijke kleur ontstaat. Vandaar dat we eerst met pastelkrijt gaan ontwerpen, met acrylverf werken in de onderlagen om daarna de kleurintensiteit sterker te maken met olieverf. De doeken moeten een redelijk groot formaat hebben i.v.m. de uitdrukkingskracht: 100 x70 cm, 100 x 100 cm of groter.

En op vrijdag 17 november nog een WORKSHOP TEKENEN EN SCHILDEREN OP GROOT FORMAAT, de hele dag van 10.00 - 12.30 en 13.00 - 15.30 uur Werken op groot formaat is een bijzondere ervaring. Er is sprake van een monumentaal effect. Ook de vrije beweging van de arm heeft invloed op het resultaat. Er worden verschillende materialen gecombineerd toegepast. Tekenmaterialen èn acrylverf. Alles kan onderwerp zijn, dit wordt in overleg gekozen. Ook is het mogelijk naar een eigen idee te werken, Zowel figuratief als abstract werken is mogelijk. Er wordt op papier van de rol gewerkt.

Voor aanmelden en meer info over deze cursussen ga naar http://toonbeeld.tv/beeldend/korte-cursussen-workshops/ Aanmelden is direct mogelijk via een knop bij iedere cursus.