BEVERWIJK - Cabaretier Guido Weijers presenteert vrijdag 7 april een Masterclass Geluk. Met dit theatercollege wil hij op geheel ‘eigenwijze’ Beverwijk en omstreken een stuk gelukkiger maken!

"We worden doodgegooid met belachelijke zelfhulpboeken over ‘geluk', 'wetten voor succes' en 'hoe het optimale uit je leven te halen’. Ik wil met dit theatercollege een lichtvoetig alternatief bieden voor alle onzin en kolder die je overal leest en hoort in de geluksindustrie. Zoals Freek Vonk spreekt over dieren en Andre Kuiper over de ruimte, zo spreek ik een avond over het onderwerp geluk. Het is dus geen cabaret, maar een vrolijk hoorcollege met een hele leuke leraar.”

“Het is geen lach of ik schiet-show. Alles wat ik zeg is gefactcheckt. Ik wil Beverwijk wetenschappelijk en inhoudelijk wel iets te vertellen hebben, daarom heb ik voor dit theatercollege zelf Masterclasses gevolgd aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam, heb ik in Bhutan het Bruto Nationaal Geluk onderzocht en heb ik op TEDx gesproken over The Pursuit of Happiness”, zegt Guido.

Weijers heeft heel veel zin om z’n nieuwe theatervorm in Beverwijk te spelen.

“Ik heb goede herinneringen aan het Kennemer Theater. Ik speel er altijd met heel veel plezier. Bij m’n gewone shows zit het altijd vol en is het altijd feest. Ik hoop dat mensen, ook nu de voorstelling niet in de theaterbrochure is aangekondigd, toch de weg naar het theater weten te vinden. Ik heb erg veel zin om naar Beverwijk te komen! Overal in Nederland kunnen ze wel wat extra geluk gebruiken.”

“Iedereen die mij eerder in het theater heeft gezien, kent ook m’n filosofische kant. Deze keer is die onderbouwd met wetenschap i.p.v. grappen. In een kleine 100 minuten komen tips en tricks voorbij die een weg vrijmaken naar maximaal geluk. De try-outs waren al heel erg gezellig. En het allerbelangrijkste; We hebben gemeten dat het publiek daadwerkelijk een stuk gelukkiger naar huis gaat! Hoe leuk is dat?! En er zijn nog kaarten, tenminste als je geluk hebt,” lacht Weijers.

Guido Weijers is met z’n Masterclass Geluk te zien op vrijdag 7 april in het Kennemer Theater te Beverwijk. Kaarten via: www.kennemertheater.nl