CASTRICUM - Speciaal voor de inwoners van Gemeente Castricum is er gratis toegang tot Huis van Hilde op dinsdag 26 en woensdag 27 maart 2019. Er is dan alle gelegenheid voor Castricummers om de tentoonstelling ‘Vijand in het Zand’ over de Slag bij Castricum in 1799 te bekijken. De gemeente Castricum maakt deze actie mede mogelijk.

In 1799 vochten tienduizenden soldaten uit Rusland en Engeland in de duinen in Noord-Holland tegen een Bataafs-Frans leger, met een beslissende veldslag in Castricum op 6 oktober. In de tentoonstelling ‘Vijand in het Zand’ ontdek je wie tegen wie vocht, en waarom. Prenten, documenten en archeologische vondsten geven een beeld van de strijd. Heb je wel eens een Rus van tweehonderd jaar geleden in de ogen gekeken? Dat kan in deze tentoonstelling. Je kunt de gezichtsreconstructie van een van de gesneuvelde soldaten zien, en de nieuwe vondst van een skelet uit Bergen bekijken.

Ben je nog niet naar de tentoonstelling ‘Vijand in het Zand’ geweest? Pak dan nu je kans. De tentoonstelling eindigt op 31 maart en wordt daarna vervangen door de tijdelijke tentoonstelling ‘Liefs van Julia’, die vanaf 19 april open is voor het publiek. Op inlevering van de originele en ingevulde bon uit de Castricummer of Nieuwsblad Castricum is de toegang tot Huis van Hilde op 26 en 27 maart 2019 gratis voor twee personen.