BEVERWIJK - Dingen Die Ik Dacht is alweer het vierde soloprogramma van Pieter Jouke. Jouke maakt ook deel uit van De Staat van Verwarring (met absurdist Ronald Snijders) en zit hij bij het one-liners gezelschap van Padoem Patsss (BNN-VARA). Daarnaast schrijft hij teksten voor verschillende cabaretiers en voor vele radio-en TV programma’s. Jouke loopt marathons (is initiatiefnemer van de Humormarathon voor CliniClowns en ambassadeur voor Onderwijs On Stage), schrijft humoristische boeken en is één van de drie breinen achter Burorenkema.nl (samen met Arjen Lubach en Edo Schoonbeek).

“Een eigenzinnige cabaretier met een fijn gevoel voor literair absurdisme” en “geniaal taalgrappig”– aldus de Volkskrant. Diezelfde krant vergeleek hem met Woody Allen en Wim Helsen. Het NRC ziet Jouke als een alternatief voor Herman Finkers. Jouke is, in de loop der jaren, ook uitgegroeid tot een prachtige verhalenverteller.

Kaarten vanaf € 16,00 op donderdag 6 april om 20.30 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.