HEILOO - Speciaalbier is hot. Er worden steeds meer evenementen rondom deze veelzijdige drank georganiseerd. Lokaal/regionaal zijn Bokkentochten en Bockbierfestivals het meest bekend, maar dat de winter ons ook een hoop te bieden heeft mag onder de aandacht gebracht worden! Deze veelal hoger in alcohol en met kruiden verrijkte bieren zijn hartverwarmend, smaakvol en zeer de moeite om eens rustig voor te gaan zitten.

Naast de reeds bestaande Bokkentochten in de lente en herfst organiseert een aantal horeca­gelegenheden in Heiloo en Limmen nu voor het eerst in samenwerking met De Bierverbinding een ‘proefsensatie’ rondom Winterbieren: de WinterbierTiendaagse. Van vrijdag 27 januari tot en met zondag 5 februari 2017 kunnen er in acht cafés veel verschillende seizoensbieren gedronken worden van grote en kleine brouwerijen. Op deze wijze kun je zelf bepalen op welke dag je waar welk bier wilt gaan drinken!

Met een aangeschafte stempelkaart krijgt de bezoeker bij elk café ook een hapje bij het bier en een stempel. Bij zes verschillende stempels is er een presentje te
verkrijgen. De eerste en laatste dag zullen er een aantal cafés wat extra’s organiseren. Kom ook proeven en laat je verrassen door de veelzijdige smaken van dit mooie bierseizoen! De deelnemende cafés staan vermeld op Facebook.