CASTRICUM - Vol trots presenteert festival Úit Je Bak' de eerste namen. Lokaal en regionaal zeer getalenteerde bands staan deze zomer op het Castricumse podium in het park! Het festival presenteert multi-instrumentalisten: MARTH, poprock met discoinvloeden: Fleebag, en het geluid van de nieuwe generatie: Minor Citizen.

MARTH klinkt als een bombardement van verschillende stijlen. De muziek is catchy, fris en dansbaar en wordt live gebracht in een excentrieke live opstelling: 2 muzikanten, 6 instrumenten, aangevuld met loops en samples. MARTH is altijd op zoek naar nieuwe benaderingen en invalshoeken. Electro, RnB, pop en hiphop worden gemixt en collaboraties buiten de eigen comfort zones worden gesmeed om zo telkens te vernieuwen. "Dit past zo niet bij elkaar, maar werkt daarom juist goed, dat euforische ‘wtf’-moment!", daar gaan ze voor.

Fleebag is een indie-pop/rock band uit Beverwijk. In 2021 opgericht en bestaande uit 5 muzikanten die allemaal wat eigens mee brengen. Een goede mix van huidige indie-pop trends, samengevoegd met funk en disco invloeden uit de jaren '70 & '80. Live komt er een sfeervolle show die er voor zorgt dat je wel moet dansen! De band wordt beïnvloed door acts zoals: Cage the Elephant, Mac DeMarco, Tame Impala, Harry Styles, Fleetwood Mac, Earth Wind and Fire & Bee Gees.

Je bent jong en je wilt of moet wat? Minor Citizen vind hun geluid in de soms kleinzerige hysterie van een quarter-life crisis. Met een energieke liveshow illustreren zij de twijfelachtige stap in het diepe, die voor leeftijdsgenoten maar al te bekend is!

Uit Je Bak wordt dit jaar, zoals altijd, op de laatste zondag van juli gehouden. Dit jaar: zondag, 30 juli 2023. Uit Je Bak is gratis, maar voor dit jaar kunnen we jouw donatie extra goed gebruiken! Ga naar https://bit.ly/UJBdonatie pas het bedrag aan naar wens en ontzettend bedankt namens Uit Je Bak!