BEVERWIJK - Soms zijn er producties die gewoon gemaakt moeten worden, ‘Nieuwe Familie’ is er zo een. Anderhalf jaar geleden ontmoette Sanne Vogel Muayad en iets later Amir. Beiden waren op de vlucht voor de oorlog in Syrië. Omdat ze maandenlang in een tentenkamp moesten wachten, logeerden ze soms weken bij Sanne. In de voorstelling kijken ze terug op die tijd. Hoe het voor Muayad en Amir was om plotseling in een nieuw land te zijn. En hoe het voor Sanne voelde om twee Syrische jongens als logees op een luchtbed in haar woonkamer te hebben. Het was een periode waarin ze ontzettend veel leerden; over elkaars cultuur, gewoontes en over eten. Ze hadden flinke discussies en zongen liedjes, in het Nederlands of in het Arabisch. Ze werden goede vrienden en uiteindelijk zelfs familie. Inmiddels hebben beide jongens vluchtelingenstatus en een huis.

‘Nieuwe Familie’ is een documentaire voorstelling over verschillen en overeenkomsten, vreugde en geluk, het kiezen van familie en het missen van iedereen die je kwijtraakt. Een voorstelling over het delen van verdriet, maar ook het delen van vreugde en geluk.

Kaarten vanaf € 23,50 voor zaterdag 4 november om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.