CASTRICUM - Vond u Ramses Shaffy ook zo’n bijzondere en muzikale man? Zorg dan dat u erbij bent: de Shaffy-avond in Theater Koningsduyn op zaterdag 3 oktober. Gerard Alderliefste maakte aan de hand van zijn boek Mijn avonturen met Ramses Shaffy een muzikale voorstelling. Met zijn verhalen, foto’s, liedjes en natuurlijk muziek en zong brengt hij de Nederlandse chansonnier weer helemaal tot leven.

Gerard Alderliefste nam in 2005 samen met de toen al 72-jarige Shaffy de revival op van het lied 'Laat me -Vivre'. Dit leidde tot een reeks optredens door heel Nederland. Gerard Alderliefste begeleidde Shaffy tijdens zijn deze, door weinigen voor mogelijk gehouden, toegift van diens carrière. Gerard beschrijft in zijn voorstelling Mijn avonturen met Ramses Shaffy, wat zij onderweg beleefden en schept daarmee het beeld van een bijzondere vriendschap. Ondersteund door geprojecteerde foto’s en video’s vertelt Gerard over Ramses, met muziek, zang piano en gitaar.

Shaffy muziek en anekdotes
De eerste try-out van deze voorstelling van vond plaats in het Ramses Shaffy Huis in Amsterdam. En de reacties van de bezoekers waren lovend: ‘Het was een prachtige emotionele voorstelling! Een lach en een traan. Fantastisch!”, “Mooie avond, genoten van je anekdotes en van bekende en onbekende Shaffy-songs”. Alderliefste treedt op 3 oktober twee keer (16.00 en 20.00 uur) op voor een klein intiem publiek van maximaal 50 mensen. Het Theater Koningsduyn wordt die dag met tafels en stoeltjes omgetoverd in een toepasselijke en gezellige bistro-setting.

Gerard Alderliefste, Mijn avonturen met Shaffy: Zaterdag 3 oktober 16.00 en 20.00 uur in Theater Koningsduyn | Geesterhage. Kaarten: www.geesterhage.nl