CASTRICUM - Backum Brass bestaat voor het gros uit leden van het fanfareorkest Emergo, aangevuld met enthousiaste & brassband minnende muzikanten uit de regio. Bij Backum Brass hebben de volgende dirigenten/repetitors al meer dan eens op de bok gestaan: Willem van Kooi, Anno Appelo, Erik van de Kolk, Pieter Koster, Kees Kramer, Dominique Capello en Niels Marchal.

In 2015 is Vincent Verhage aangesteld als vaste dirigent van Backum Brass.

Sinds de oprichting in 2008 maakt deze band een stormachtige ontwikkeling door, met als laatste hoogtepunten een promotie naar de 2e divisie met een puntentotaal van 90.08 o.l.v.

Op 8 juni 2013 werd de Euro Brass Kampioenstitel in de C-groep met succes geprolongeerd o.l.v. Anno Appelo. Het totaaloptreden van de muzikanten van Backum kon het juryteam Danny Oosterman en Russel Grey verleiden tot een waardering van maar liefst 93 punten.

Het Bakkum Brass & Friends concert start om 20:15 uur, entree 5 euro. Kaarten zijn niet online te bestellen, maar kunnen bij de ingang worden gekocht. Voor meer info: http://emergo.org/nieuws/concertagenda/