CASTRICUM - Zondag 22 oktober wordt het ‘Concert op zondag’ verzorgd door violiste Anna Markova (Kazachstan, 1985) en pianist Vital Stahievitch (Minsk, 1980). Het concert begint om 15:30 in concertzaal ‘Konigsduyn’ van Geesterhage, Geesterduinweg 3.

Hoogste niveau

Beide musici bezochten, onafhankelijk van elkaar, het beroemde muzieklyceum en conservatorium in Minsk, de hoofdstad van Wit-Rusland. Vervolgens hebben zij in het buitenland hun studie verder afgerond en diverse concoursen gewonnen op grond van hun fenomenale spel en hun passie voor de klassieke muziek. Tegenwoordig opereert Anna vanuit Bremen, waar zijn verleden jaar de eerste prijs van de Hochschule für Künste won, en Vital woont in Amsterdam, waar hij o.a. als corepetitor verbonden is aan het conservatorium.

Gevarieerd

Het concert opent met de Kreutzer Sonate van Ludwig van Beethoven in drie delen. Na de pauze volgen de Sonate voor viool en piano, FP.119, van Francis Poulenc (1899-1963) en de Suite populaire espangole van Manuel de Falla (1876-1946). Dat zorgt voor een gevarieerd en tegelijk evenwichtig programma, dat zich qua niveau met gemak kan meten optredens in de kleine zaal van het Concertgebouw.

Kaarten zijn te reserveren via www.toonbeeld.tv/concerten of tel. 0251-659012 en verder verkrijgbaar aan de zaal, bij de Readshop (Geesterduin), muziekhandel Borstlap, Boekhandel Laan en Vivant Rozing (Bakkerspleintje). Volwassenen € 14,50, 65+ € 12,50, kinderen (<12) € 5,00; consumptie (koffie, thee, limonade) in de pauze inbegrepen.