BERGEN - De Taverne Bergen heeft weer een paar leuke optredens in petto de komende weken. Hier staan ze op een rijtje.

Donderdag 5 juli
: Only By The Night – Tribute To Kings Of Leon

Vier ervaren muzikanten met een voorliefde voor goede rockmuziek, zijn groot fan van Kings Of Leon. Onder de naam Only By The Night spelen ze grote hits als “Sex On Fire” en “Use Somebody”, maar vertolken ze ook tracks als “Taper Jean Girl”, “On Call” en “Temple”. Only By The Night weet de sound goed te vangen en zet daarbij ook een ijzersterke performance neer. Als je liefhebber bent van de muziek van Kings Of Leon, is het dus zeker aan te raden vanavond te komen kijken. De entree is gratis!

Ivan Pranger, zang & gitaar • Rory van der Graaf, leadgitaar & zang • Auke Haaksma, bas & zang • Bart Klomp, drums

Vrijdag 6 juli : Freestyler

Dit keer DJ Herrie met onvervalste alternative dance klassiekers van The Cure tot aan The Chemical Brothers, van Prince tot aan Underworld.

Aanvang 22.00 uur, gratis entree

Zaterdag 7 juli: Hopeless Jack (USA)

Dit wordt een zinderende zaterdagavond en dat is een belofte. HOPELESS JACK - Rauwe rock & roll, geaard in de roots van soul en blues. Een drum en gitaar-duo uit Reno, Nevada leveren een uniek en explosief geluid. De high-energy show van de band gecombineerd met echte en oprechte teksten laat zelfs de meest apathische individuen niet onberoerd. Blisterende slide-gitaar en dansbare ritmes maakt stilstaan geen optie.

Uit een achtergrond van country, blues en autodidactische waanzin neemt Hopeless Jack verbrijzelde, vuile en afgedankte emoties van dit leven en bouwt ze met versleten om tot zijn muziek. Beïnvloed door grootheden als Robert Johnson, Muddy Waters, Hillstomp, Johnny Cash en The Gun Club.

"Ik probeer liedjes te schrijven die iets betekenen, iets geloofwaardigs, liedjes die echt zijn. Paspoortstempels van liefde, verlies en woede. Ik geloof in Rock & Roll en dat het mensen redt. Als je de platen hoort, als je me ziet spelen, wil ik dat je me gelooft. Ik ben hier om gelovigen te maken. "- Hopeloze Jack Beisel

Start 17:30, vrij entrée

Zondag 8 juli: Mississippi Mud Pie

Check: https://www.youtube.com/watch?v=_wd23Ht-6Xg
Mississippi Mud Pie is een beroemde traktatie uit de Mississippi Delta. Een dessert voor geliefden, moeilijk te weerstaan vanwege de zoete van koekjes en marshmallows en bitter van de chocolade en koffie. Mississippi Mud Pie is ook de naam van een in Amsterdam gevestigde band bestaande uit zangeres Nienke de Jong, Jan-Willem Kanis (gitaren, achtergrondzang), Bert Timmermans (drums), Niek Versfeld (keyboards, achtergrondzang) en Guillaume Lo-A-Njoe (bas). Wat ze gemeen hebben is hun liefde voor bluesrock: recht uit het hart, aanstekelijke ritmes en gemakkelijk herkenbare melodielijnen. Ze spelen in de traditie van de grondleggers van de blues en zijn geïnspireerd door hedendaagse bluesartiesten. Net als het dessert waar ze naar worden genoemd, is het een onweerstaanbare combinatie van smaakinvloeden: blues, rock en pop.

Start 17:30, vrij entrée