CASTRICUM - Na twee jaar 'Corona-stilte' kon zondag 30 oktober eindelijk weer een AVC Strand- en duinloop plaatsvinden. En wat voor één! Werkelijk een fantastische editie met het fraaiste nazomerweer wat je maar kunt wensen. Met 184 lopers aan de start van de 2,2 km en 4 km en nog eens 224 deelnemers op de lange afstanden.

Onder de deelnemers enorm veel leden van de atletiekvereniging, die onder leiding van hun trainers het parcours verkenden en de warming-up deden. Veel ouders van de jongste deelnemers hadden ook ingeschreven, omdat het natuurlijk superleuk is om de kinderen mee te rennen. De ouders haakten ook gezellig aan bij de warming-up van de pupillentrainers.

Meedoen is belangrijker dan winnen. Toch zijn een aantal deelnemers zo lekker fanatiek dat zij er wél een wedstrijd van maakten, al dan niet tegen zichzelf.

2,2 kilometer
Joris Kaandorp won de 2,2 km bij de jongens pupillen mini en C. Bij de meisjes was de winst voor Tessel Bakker van AVC. Bij de AB pupillen was bij de jongens de winst voor Bobby Harte, en bij de meisjes voor Fay Bergfeld van AVC. De CD junioren jongens ging Bram Wokke van AV Castricum met de winst ervandoor. En Maartje Rol van NEA Volharding won bij de meisjes.

Erik de Koning van AVC schaatst in de winter, maar heeft afgelopen zomer het hardlopen ook ontdekt. Hij was de winnaar bij de heren in 8.11 minuten.

Bij de dames won onze juniorentrainster Ilze Vitola met hele ruime voorsprong op de nummer twee. Haar tijd was 8.19 minuten. De specialiteit van Ilze is eigenlijk de 400 meter, maar we zagen vandaag dat ze ook heel goed kan crossen.

4,0 kilometer
Sepp Schulte won de 4 kilometer bij de jeugd onder de 16 jaar. Zijn tijd was 14.14 minuten. Bij de meisjes was de winst voor Sien van Vuuren. Beiden zijn lid van AVC en trainen bij TDR Jeugd. Bij de atleten ouder dan 16 jaar was de winst voor Toon van Vuuren, in 13.28 minuten. Bij de dames kwam Marlotte Vliese (van AVC en TDR Jeugd) als eerste over de streep, in 17.22 minuten.

8,9 kilometer
Hasan Tavukcu van ATOS is een vaste gast bij onze Strand- en duinlopen. Hij was de winnaar bij de categorie heren senioren in 34.00 minuten. Gevolgd door Vincent Docter van AVC op de tweede plaats in 35.21 minuten en Jeroen Akerboom van Zaanland op de derde plek in 35.53 minuten.

Op de wedstrijdafstand wordt ook een masters-categorie aangehouden (atleten 35 jaar en ouder). Rachid Mohammadi - ook al een vaste deelnemer - was de overall winnaar in 32.24 minuten. Hij legde de afstand af op blote voeten. Gevolgd door Alex Schermer van AV Castricum in 34.05 minuten en André Hilberts van AVC - in 34.17 minuten.

Bij de dames senioren won Tímea Jordová van Vitalis in 42.01 minuten. De tweede plaats was voor Romy Willemsen in 48.53 minuten en de derde plaats voor Sina Admiraal in 49.06 minuten. Bij de dames masters (35 jaar en ouder) wist Nanda Klok van Nea Volharding beslag te leggen op de eerste plaats (in 46.15 minuten). Marnette Visser werd 2e in 46.44 minuten en Liesbeth Beunder derde in 47.47 minuten.

12,4 kilometer
Mo Mohammadi van AAC was de winnaar bij de heren in 47.32 minuten. Sven van der Werff zat er een paar seconden achter en werd 2e. Herman Leeman van AAC werd derde in 48.03 minuten. Bij dames won Tamar Harte in 57.17 minuten. Marleen Haakman werd tweede in 59.32 minuten en Rosalie Teeuwen van Atos derde in 59.32 minuten.

Het was een prachtige ochtend in het duin, op het strand en op de baan van AV Castricum! De aanwezige trainers zijn zeer tevreden met de prestaties van hun atleten en onze vrijwilligers in het bos moedigden werkelijk iedereen aan! Eva van Zoonen (3e op het NK marathon van 16 oktober) maakte het feestje compleet door de prijsuitreiking voor de jeugd te verzorgen.

De volgende lopen zijn op zondag 4 december, zaterdag 31 december en zondag 19 februari (Parnassia loop). Iedereen kan meedoen, ook ben je geen lid van een atletiekvereniging. Inschrijven kan via www.inschrijven.nl