CASTRICUM - Recentelijk hebben Zijlstra Collection en FC Castricum het sponsorcontract ondertekend waarmee het hoofdsponsorschap met drie jaar is verlengd. Hierdoor blijft Zijlstra Collection tot en met 2022 als hoofdsponsor verbonden aan de Castricumse voetbalclub.

Zijlstra Collection, gevestigd aan de Uitgeesterweg in Limmen, is van origine een Castricums bedrijf. In 1941 werd de firma gestart door de familie Zijlstra, en na meerdere omzwervingen in Castricum is het bedrijf vanaf 1995 in Limmen gevestigd. Het bedrijfspand, wat zeer praktisch is ingericht en vorig jaar nog werd uitgebreid, heeft alle facetten die voor de bedrijfsvoering van belang zijn in eigen huis. Zijlstra Collection heeft behalve een eigen showroom en de meubelstoffeerderij ook een stoffenatelier en naaiatelier waarmee een totaalconcept op het gebied van woninginrichting wordt geboden richting de internationale klantenkring.

In aanloop naar het voetbalseizoen 2017/2018 was de positie van hoofdsponsor vacant bij FC Castricum. Twee medewerkers van Zijlstra Collection die betrokken zijn bij FC Castricum legde de interessante optie om hoofdsponsor te worden bij de directie neer. Hier hoefde men niet lang over na te denken en vanaf die periode is het hoofdsponsorschap dus actief.

Het bedrijf heeft in totaal 40 medewerkers waarvan nagenoeg iedereen afkomstig is uit de regio. Maatschappelijke betrokkenheid staat bij Zijlstra Collection hoog in het vaandel, en dit is dan ook de belangrijkste achterliggende gedachte als het gaat om het hoofdsponsorschap. Hiernaast is FC Castricum in de ogen van Zijlstra Collection een club waar een ongedwongen familiaire sfeer hangt en de absolute gunfactor heeft van de sponsor. De betrokkenheid van de vrijwilligers van FC Castricum en de gezelligheid in de mooie kantine worden zeer gewaardeerd. Naast FC Castricum mag ook het eerste damesteam van hockeyclub MHCP uit Purmerend genieten van de maatschappelijke betrokkenheid van het bedrijf. Het motto dat geven vaak veel leuker is dan ontvangen is voor Zijlstra Collection op dit vlak zeker van toepassing.

Binnen Zijlstra Collection heerst het familiegevoel en dat is ook iets wat ze graag uit willen stralen naar de buitenwereld. De oorspronkelijke oprichters van het bedrijf, de familie Zijlstra, zijn sinds 2012 niet meer betrokken bij het bedrijf. De dagelijkse leiding is in handen van Jos Aarts, die vanaf 1989 actief is bij de firma en destijds is begonnen als tapijtlegger en woningstoffeerder. Het werk van Zijlstra Collection bestaat uit het deels of compleet adviseren, stofferen en inrichten van woningen, boten, jachten en bedrijfspanden.

FC Castricum is uiteraard trots op een hoofdsponsor als Zijlstra Collection, en hoopt dat de samenwerking nog veel langer mag duren dan tot en met 2022.