CASTRICUM - Op een zonovergoten sportpark Noord-End werd het Sport 2000 meidentoernooi van FC Castricum afgelopen zondag 27 mei gespeeld. Het was zo warm dat zelfs de brandweer een water fontein heeft laten draaien om voor verkoeling te zorgen. Tevens, als rode draad in het toernooi schema, konden de meiden via een snelheidsmeter laten zien hoe hard ze een bal konden trappen. De hardste trap ging met een snelheid van liefst 81 km/h. Ook de panna demonstratie van Hendrik Ploegaart en Hugo Vliese kon op veel publiek rekenen. Onnavolgbare trucs van Hugo waren te bewonderen. Tevens was er een lucht kussen opgesteld op het boarding veld waar er kleine partijtjes gespeeld werden. Daarnaast waren er 2 meiden van vv Alkmaar om vragen van de nieuwsgierige meiden te beantwoorden.

Alle teams speelden minimaal 5 wedstrijden wat een aardige aanslag was op de conditie van de meiden maar het bleek wonderwel allemaal ondanks de hoge temperaturen te doen. Bij de MO13 werd Schagen de winnaar, bij de MO15 de meiden van FC Castricum en bij de MO17 werd ADO’20 de winnaar. De MO13 van FC Castricum werd knap vierde in het sterk bezette deelnemersveld en de MO17 van FC Castricum verloor in de finale nipt van ADO’20 en werd daardoor tweede.

Kortom een enorm leuk en zeer geslaagd toernooi. Mede door de inzet van vele vrijwilligers die wij graag hierbij willen bedanken. Het Sport 2000 Meidentoernooi is zeker voor herhaling vatbaar.