CASTRICUM - Waar de Castricumse Lisanne de Witte van het weekend nog genoegen moest nemen met de derde plaats tijdens de World Indoor Tour (WIT) in Karlsruhe wist ze afgelopen dinsdag beslag op de winst te leggen.

De derde wedstrijd van de WIT werd gehouden in Dusseldorf. De Witte deed dit seizoen al met alle edities mee. Dat ze bij de wereldtop behoort liet ze zien door in haar serie te winnen van de Europees Kampioene Justyna Święty-Ersetic. Dit deed De Witte in een nieuw persoonlijk indoor record van 52.30 seconden.

De winst in haar serie was ook goed voor de snelste tijd van alle series en daardoor legde ze beslag op tien punten voor het klassement van de WIT. Met deze punten stijgt De Witte van de derde naar de eerste plek, met achter zich de Zwitserse Lea Sprunger. De volgende wedstijd in de WIT is de Orlen Copernicus Cup in het Poolse Torun. Deze wordt gehouden op 8 februari.

Naast de tien punten voor de WIT wist De Witte ook de limiet voor de EK Outdoor te lopen. Deze limiet staat op 52,35 seconden. De EK wordt dit jaar van 26-30 augustus in Parijs gehouden.