LIMMEN – In eigen huis slaagde VV Limmen er afgelopen donderdagavond in om de tweede ronde van van het KNVB districtsbekertoernooi te bereiken. In een doelpuntrijk duel versloeg het tweedeklasser ZAP, 6-5.

Op het regenachtige bijveld wist Limmen de score al na zes minuten te openen via Lasse Karels die zijn uithaal in de kruising zag belanden. Robin Schouwvlieger wist halverwege de eerste helft met een schot in de linkerhoek voor de gelijkmaker te zorgen, maar zag de gastheer niet veel later weer op voorsprong komen. Ditmaal was het Quentin Aker die vrij kon binnenschieten.

Ook deze achterstand kon worden weggepoetst. Met zijn tweede van de avond zorgde Robin Schouwvlieger vlak na de pauze voor de 2-2. Limmen, dat in de competitie een negende plek bezet, wist al vrij snel wederom een voorsprong te nemen en gaf deze ook niet meer weg. Eén op één met de ZAP doelman wist Stan Donker zijn ploeg op 3-2 te brengen, waarna Jan Welboren en Kent Bakkum de score opvoerden naar 5-2.

Het was voor de bezoekende ploeg, gecoacht door Hans de Koning, echter geen reden om het bijltje er bij neer te gooien. In het laatste kwartier toonde het veerkracht door zich terug te knokken in de wedstrijd. Zo maakte Schouwvlieger vanaf randje zestien de 5-3 en zorgde Chris Rienstra voor de aansluitingstreffer. Toen Stan Donker opnieuw tot scoren kwam leek het beslist, maar opnieuw toonde ZAP zich strijdbaar en via Nick Molenaar viel de 6-5. Daar bleef het bij, waardoor het bekerseizoen van Limmen een vervolg krijgt.