CASTRICUM - Vitesse '22 heeft op zich op eigen veld een stuk doeltreffender getoond dan Kolping Boys en de Oudorpers met 1-3 verslagen. Vooraf stonden beide ploegen nog precies gelijk in de stand van de eerste klasse A.


Eigenlijk was het Kolping Boys-Vitesse'22, maar aangezien het eerste duel op 15 januari niet in Castricum gespeeld kon worden vanwege een onbespeelbaar veld werd er toen uitgeweken naar De Nollen in Oudorp. Na de 0-0 toen kende Kolping Boys een sterke periode waarin ondermeer een periodetitel werd behaald. Deze zondag speelde Kolping Boys dus "thuis" op De Puikman in Castricum. Aldaar begonnen de Oudorpers sterk en namen na een kwartier de leiding middels een rake kopbal van Joey Gijzen. Tien minuten voor de rust was de stand weer gelijk toen Max Lodewijks doel trof nadat keeper De Vries de bal liet glippen.

Het verschil werd gemaakt halverwege de tweede helft in een fase dat Kolping Boys steeds slordiger werd. Middels een ferme streep van Joey van Esveld was De Vries kansloos. Kolping Boys probeerde het daarna nog wel, maar kreeg geen grip meer op het duel waarna aanvoerder Milo Cremers vlak voor tijd met een rake kopbal voor de beslissing zorgde: 1-3.