GRONINGEN - AZ zal komend seizoen op Europees niveau uitkomen in de play-offs van de Europa League. Nadat de ploeg van Pascal Jansen donderdagmiddag niet wist te winnen van FC Groningen (0-0) is de tweede plaats uit zicht, daar PSV wel wist te winnen. De Eindhovenaren hebben met nog één wedstrijd te gaan drie punten te voorsprong en een veel beter doelsaldo.

Als het er voor AZ al in zat in Euroborg dan had het in de 12e minuut moeten gebeuren. Een vrije trap van Teun Koopmeiners raakte de paal en de lat waarna ook Bruno Martins Indi de bal niet over de lijn kreeg. Nadien waren de kansen schaars. FC Groningen, als nummer zeven al zeker van de play-offs wilde met name de personele schade beperkt houden. Mede daarom begon Arjen Robben op de bank en deed alleen in de slotminuten nog even mee. Vlak voor rust kreeg AZ nog een kopkansje voor Aboukhlal die de bal niet goed raakte.

Namens de thuisploeg was El Messaoudi na rust dichtbij, maar mikte over. Tevens moest Svensson nog een keer op de lijn redden na een scrimmage voor het AZ-doel. Hierdoor bleef het 0-0 en zal AZ als nummer drie van Nederland komende zondag het seizoen afsluiten met een thuisduel tegen Heracles Almelo. FC Groningen gaat dan op bezoek bij PEC Zwolle alvorens aan de play-offs te beginnen.