CASTRICUM/HEILOO - Als je op weg bent naar de Olympische Spelen… dan moet je mobiel zijn. Dat zijn de topatleten Lisanne en Laura de Witte dus ook. Donderdag 28 januari hebben Zusjes De Witte een nieuw sponsorcontract met Ciska en Rob van der Wal van CiRoPack getekend. De opvallende, groenen VW UP’s zijn ingeruild voor een superfijne Volkswagen ID.3. Volledig elektrisch. Laura en Lisanne kunnen hiermee duurzaam mobiel blijven. Die mobiliteit is belangrijk om zowel naar trainingen in Nederland als naar wedstrijden te rijden.


“Voor wedstrijden stappen we regelmatig in het vliegtuig en ik besef mij dat het een belasting voor het milieu is. Ik ben heel blij dat ik nu een elektrische auto heb en zonder grote voetafdruk op de wereld naar wedstrijden en trainingen in Nederland kan rijden en geen tank benzine leegrijd”, vertelt Lisanne. Begin februari zoeft ze in de groene auto zelfs naar een hardloopwedstrijd in het Franse Metz.

#RoadToTokyo
De letterlijk groene auto’s vallen op, ook vanwege de hashtags #ZusjesDeWitte en #RoadToTokyo, in de CiRoPack-groene kleur. De route gaat niet alleen naar de Olympische Spelen in Tokyo, maar ook naar de Olympische Zomerspelen in Parijs in 2024, zo is het streven van de fanatieke hardloopsters. In de tussentijd reizen de twee topatleten lekker elektrisch door Nederland. Laura: “Ik train nu in Sportcentrum Papendal in Arnhem, maar ik rijd regelmatig naar Lisanne die in Castricum woont en bij AV Trias traint. Deze nieuwe, elektrische auto helpt mij enorm om mij bij trainingen, wedstrijden en naar familie en vrienden te brengen.”

Contract
Zo’n vier jaar geleden kregen de sportieve zusjes via CiRoPack de beschikking over een auto. Bij de verlening van het sponsorcontract is er overgeschakeld naar duurzaamheid. Een logische keus voor het Heilooër bedrijf waar groen letterlijk en figuurlijk de overhand voert. Op het dak van het bedrijf liggen bijvoorbeeld 382 zonnepanelen en het wagenpark (met uitzondering van de vrachtwagen) rijdt elektrisch. Eigenaar Rob van der Wal: “Wij lopen voorop qua duurzaamheid. Lisanne en Laura de Witte lopen echt hard en zij vinden een groene levensstijl ook belangrijk. Vandaar de keus voor een elektrische Volkswagen ID.3. In deze groene auto mag je gezien worden. En dat gebeurt ook want ze rijden veel kilometers.” Zie je de opvallende auto, zwaai dan zeker even naar deze vrolijke atleten.

Volg de topatleten Lisanne en Laura de Witte op hun road to Tokyo. Zusjes De Witte vloggen er op los op hun YouTube-kanaal en ook op Instagram zijn @lauradewitte en @lisannedewitte te volgen.