CASTRICUM - Zondag 27 oktober klonk het startschot voor een nieuw seizoen AVC Strand- en duinlopen. De eerste loop van deze winter leverde maar liefst vijf parcoursrecords op.


360 deelnemers
Een mooi aantal van zo’n 360 lopers gingen op de verschillende afstanden van start, waaronder de talenten van de TDR Jeugd en nagenoeg de gehele selectie van TDR. Deze lopers van TDR beschouwden de 2,3 km als een lange sprint en een mooi onderdeel van hun training. Een waar spektakel voor het publiek. Het waren deze TDR atleten die razendsnelle tijden liepen en de parcoursrecords verpulverden; de voorfietsers hadden er een flinke kluif aan.

Kuitenbijter
Bij de lange afstanden blijft de strandopgang bij het stille strand blijft een kuitenbijter. De lopers genoten desondanks van de mooie route via duin, strand en bos. TDR-trainer Guido Hartensveld reikte op de lange afstanden de prijzen uit. De winnaars van de 8,8 kilometer – de wedstrijdafstand van vandaag – ontvingen een geldprijs. Voor dewinnaars op de 12,4 km was er een heerlijke ‘verwenbon’ voor lunch of diner, gesponsord door Johanna’s Hof.

Parcoursrecords
Mahadi Abdi Ali van Team Distance Runners liep sneller dan ooit iemand gelopen heeft op onze 2,3 kilometer, zijn enorm snelle parcoursrecord van 6:29 minuten gaat de boeken in! Britt Ummels deed dit bij de vrouwen, in de tijd van 7:26 minuten.

Op de 4,0 kilometer was Rens Denneman van DEM de winnaar bij de jongens tot 16 jaar (17:18 minuten). Ten opzichte van vorig jaar is het parcours weer aangepast, dus gaan we ook opnieuw de parcoursrecords bijhouden op deze afstand. Bij de meisjes tot 16 jaar staat het parcoursrecord daarom sinds zondag op naam van Melissa Steenbakker in een tijd van 19:58 minuten.

Op de 8,8 kilometer heeft AVC atlete Nienke Kluft – met de Amsterdamse marathon nog in haar benen - haar eigen parcoursrecord verbeterd met bijna een halve minuut naar 37:24 minuten.

Mini pupillen en pupillen C – 2,3 kilometer
Bij de allerjongste jeugd was bij de jongens de eerste plaats voor Niels Termes. Zijn 2,3 kilometer ging in 11:02 minuten. Jesse Out werd tweede, en Jent de Reuver van AVC 3e. Bij de meisjes was de winst voor AVC atlete Fay Bergfeld (11:31 minuten). Fae Tuijn van AVC mocht op het podium komen voor de zilveren medaille, en brons was er voor Anouk Sallehart.

Pupillen AB – 2,3 kilometer
Sten Out was de winnaar in deze categorie bij de jongens, hij finishte in 9:56 minuten. Noah Beentjes van AVC zat zo’n twintig seconden achter hem en eindigde op de tweede plaats. Derde werd Ole Snuif. Bij de meisjes kwam Aimée Rood van AV Lycurgus als eerste over de streep, in 10:25 minuten. Elles Neeft (AVC) en Nanne van Spanje eindigden op de tweede en derde plek in exact dezelfde tijd.

Junioren CD – 2,3 kilometer
Jaake van Tunen van AVC en trainend bij TDR Jeugd was de winnaar bij de jongens junioren CD. Hij liep zijn 2,3 kilometer in 8:10 minuten. Als tweede eindigde Riemer Kerkstra van AV’23. Derde werd AVC’er Sem Verkaart. Sem traint sinds de zomer ook bij TDR Jeugd. Bij de meisjes mocht Sien van Vuuren van DEM het hoogste podium beklimmen, haar tijd 8:36 minuten. De tweede plaats was voor Marlotte Vliese (AVC) en de derde plaats voor Franka Holland (AVC). Alle drie deze meiden trainen bij TDR Jeugd.

Junioren CD – 4 kilometer
Rens Denneman van DEM was de winnaar bij de jongens in 17:18 minuten. Gevolgd door Aodhán Wadey van Nea Volharding uit Purmerend op de tweede plaats. Bandi Leijen van AVC werd derde. Bij de meisjes finishte Melissa Steenbakker van AV Atos als eerste in 19:58 minuten. Tweede werd Lenneke Pettinga van AVC en derde Isabella de Bruin van GAC Hilversum.

Heren – 2,3 kilometer Mahadi
Abdi Ali tekende voor het parcoursrecord en een eerste plek in 6:29 minuten. Slechts een paar seconden later gevolgd door Luuk Wagenaar en Noah Baltus. Deze TDR atleten lieten hiermee een geweldig spektakel zien aan het publiek.

Dames – 2,3 kilometer
Britt Ummels was in 7:26 minuten de snelste dame, met een voorsprong van wel 24 seconden op de nummer 2 Lotte Krause. Eline Runderkamp kwam als derde TDR atlete over de finish.

Heren – 4 kilometer
Rick Thomasse tekende voor de snelste tijd van 16:35 minuten. Achter hem finishte Harold de Boer als tweede en Darron Wady van Nea Volharding als derde.

Dames – 4 kilometer
Marije Wever van Phanos uit Amsterdam was de winnares in 16:03 minuten. Ilse Kamphuis van AVC en trainend bij TDR Jeugd eindigde als tweede. De derde plaats was voor Maaike Karel.

Heren – 8,8 kilometer
Hasan Tavukcu van AV Atos uit Amsterdam was de winnaar in de categorie heren senioren. Hij was tevens de all-over winnaar op de 8,8 kilometer. Hij finishte op deze wedstrijdafstand in 33:00 minuten. Max Rijs van AV Trias kwam als tweede binnen. De derde plek was voor Sjors Groot.

In de leeftijdscategorie heren 40-49 jaar tekende Richard Dijkhuizen van AVC voor de winst. Zijn tijd was 34:03 minuten. Vlak achter hem eindigde zijn trainingsmaatje Alex Schermer (AVC). De derde plek was voor Marcel Termes van loopgroep Aart Stigter. In de leeftijdscategorie heren 50 jaar en ouder noteerde Ben Bijwaard de snelste tijd (38:01 minuten). Yvo Muthert van AVC werd tweede, en Sander Rietveld van AV Atos derde.

Dames - 8,8 kilometer
Een drietal AVC dames op het podium, met winnares Nienke Kluft in een nieuw parcoursrecord van 37:24 minuten. Gabrielle Groeneveldt werd tweede, en de derde plaats was voor Inge Rol.

In de leeftijdscategorie 40 jaar en ouder liep Monique Arkenbout-Andries van Loopgroep Aart Stigter de snelste tijd in 40:25 minuten. Gevolgd door Cora van ’t Klooster van AV Zaanland en Erica Pepping.

Heren – 12,4 kilometer
De winst was voor Michel Pannekeet in 48:00 minuten. Johan Artmanni van DEM werd tweede. Peter Oosterwal eindigde als derde van de 83 deelnemende heren aan deze afstand.

Dames - 12,4 kilometer
Bij de dames werd Marjolein Bijwaard-Reitsema eerste in 56:45 minuten. De AVC atlete Judith Tamis werd tweede. Francien Berg van AVC werd derde.
Volgende Strand- en duinloop De volgende Strand- en duinloop is op 1 december.