AMSTERDAM - De data voor de start van de inschrijving voor het populairste en grootste hardloopevenement van Nederland, de Dam tot Damloop, zijn bepaald. De inschrijving voor de Dam tot Dam Businessloop gaat op maandag 27 maart van start en individuele lopers kunnen zich vanaf zaterdag 8 april aanmelden. Organisator Le Champion verwacht dat er weer een ware run zal ontstaan op de 45.000 startbewijzen voor de 10 Engelse Mijl, die dit jaar op zondag 17 september plaatsvindt. Wie mee wil doen, moet er dus vroeg bij zijn!

Start inschrijving Businessloop

De Businessloop van de Dam tot Damloop is de grootste ter wereld in zijn soort. Ieder jaar lopen ruim 3.300 teams van zo’n 1.000 bedrijven van Amsterdam naar Zaandam. De inschrijving voor de Dam tot Dam Businessloop start dit jaar een week eerder dan de reguliere inschrijving, namelijk op maandag 27 maart om 9.00 uur. De Business startbewijzen zijn ook zeer gewild, dus bedrijven wordt aangeraden zich tijdig in te schrijven.

Overige onderdelen

Onderdeel van de Dam tot Damloop zijn ook de Damloop by night (5 Engelse Mijl) op zaterdagavond 16 september met 15.000 deelnemers en de Mini Dam tot Damlopen met 5.000 kinderen op zondag 17 september. Voor deze evenementen gaat de inschrijving op zaterdag 8 april om 15.00 uur van start. Aanmelden voor de 10 Engelse Mijl is op deze dag vanaf 9.00 uur mogelijk. In het Dam tot Dam Weekend komen maximaal 65.000 hardlopers in actie.

Vervroegde inschrijving voor leden van Le Champion

Organisator Le Champion biedt haar leden de mogelijkheid om zich vóór de officiële inschrijvingstermijn van de individuele lopers al aan te melden. Iedereen die gebruik wil maken van deze startgarantie, dient vóór 15 februari 2017 lid te zijn geworden van Le Champion. De gegarandeerde inschrijvingstermijn voor leden is van maandag 20 maart (9.00 uur) t/m maandag 3 april. Bovendien starten alle Le Champion leden tijdens het event in een eigen startvak, vlak na de wedstrijdlopers. Alleen individuele deelnemers komen voor deze voordelen in aanmerking.

Kijk voor meer informatie op www.damloop.nl.