CASTRICUM - Sport-Z start woensdag 28 september in Castricum met SportMIXX, een uniek sportprogramma voor jongeren die geen aansluiting vinden bij het reguliere sportaanbod. Dit specifiek op de doelgroep afgestemde programma wordt begeleid door een professionele sporttrainer met pedagogische achtergrond. De lessen vinden eens in de twee weken plaats op woensdagavond en zijn bestemd voor jeugd in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar.

De deelnemers beoefenen in blokken steeds andere sporten op diverse sportlocaties in Castricum. In de groep is nog plaats voor nieuwe jongeren die zich willen aansluiten. Aanmelden kan bij sportcoach Jelle via j.zuijdam@sport-z.org of 06-34168901. "Bij Sport-Z organiseren wij sportactiviteiten voor iedereen die het op één of andere manier lastig vindt om mee te komen in de reguliere sportgroepen. De jongeren waar we ons op richten hebben vaak een indicatie zoals bijvoorbeeld ADHD of autisme, er is sprake van faalangst of er spelen gedragsproblematieken. Deze doelgroep heeft soms behoefte aan meer persoonlijke aandacht voor, tijdens en na de les en dat kunnen we bij onze activiteiten bieden. Naast dat we samen op 'ontdekkingstocht' langs de sporten gaan, stimuleren we ook de sociale interactie tussen de jongeren in de groep. De jongeren gaan daarom met veel plezier naar de sportlessen," aldus Jelle Zuijdam, coördinator van de SportMIXX lessen in Castricum.

Algemene informatie
Eens in de twee weken wordt de sportles verzorgd op woensdagavond. De lessen duren een uur en vinden plaats tussen 17.45 tot 20.00 uur. De jongeren bezoeken elke keer andere sportlocaties, het rooster wordt bekend gemaakt per mail, de tijd kan dan ook iets afwijken per sport. Op het programma staan onder andere mountainbiken, atletiek, crossfit en hockey, maar het wordt continue bijgewerkt. Je volgt eerst een introductieles om te kijken of SportMIXX wat voor jou is. Deelnamekosten bedragen € 45,- per 10 lessen/20 weken.

Aanmelden
Er zijn nog plekken vrij in de lessen. Meer informatie over SportMIXX vind je op de website www.sport-z.org/sportmixx. Voor vragen en/of meer informatie kan je contact opnemen met Jelle Zuijdam, via j.zuijdam@sport-z.org of 06-34168901.