ZAANDAM - Meervogels '31 strijdt nog altijd mee om de prijzen in de 3e Klasse B. Op deeerste speeldag van 2020 liet de ploeg van trainer René van Elsland zichzelf van zijn beste kant zien door koploper Hercules Zaandam in eigen huis te vernederen (0-5).

Het werd een vreemde wedstrijd in Zaandam want in de openingsfase dededn beide ploegen niet zoveel voor elkaar onder. Meervogels begon wat sterker, gevolgd door een fase waarin de thuisploeg de overhand nam. Het verschil werd hem gemaakt in een periode kort voor en kort na de rust met een hoofdrol voor topscorer Tom Adrichem. Met nog vijf minuten op de klok in de eerste helft schoot de spits weer eens raak en dit deed hij tien minuten na de rust weer terwijl tussendoor Jens Verduin ook het net had gevonden zodatde gasten ineens op een comfortabele 0-3 voorsprong stonden.

Wie nog wat tegengas van de thuisploeg verwachtte kwam bedrogen uit want Hercules Zaandam bleek zo geschrokken dat men er niet meer aan te pas kwam. Een gefrustreerde actie van Wijndal leverde zelfs rood op. Adrichem met zijn derde en Bram Kaandorp strooiden ondertussen nog meer zout in de wonden waardoor de Akersloters nu op zes punten komen van de koploper.