PURMEREND/ILPENDAM - In de derde klasse B heeft Limmen voor een daverende stunt gezorgd. Door met 1-2 te zegevieren bij de ongeslagen koploper FC Purmerend pakte de ploeg van trainer Jorg Bosman de eerste overwinning van het seizoen. In dezelfde klasse ging Meervogels '31 met 2-1 onderuit bij Ilpendam.

Jan Welboren was met twee treffers het goudhaantje bij Limmen. De aanvaller scoorde in de eerste helft de gelijkmaker nadat de thuisploeg een voorsprong had genomen. Na de rust tekende hij voor de dikverdiende winnende treffer en met iets meer precisie had de score zelfs nog hoger kunnen uitvallen.

Meervogels liet het in Ilpendam met name in de eerste helft liggen want door een slordige start en een ongelukkig moment kort voor rust keek men tegen een 2-0 achterstand aan. Een fraai doelpunt van Tom Adrichem bracht de spanning even terug, maar verder kwamen de Akersloters niet.