CASTRICUM - Na zeven overwinningen en vier gelijke spelen is koploper Kolping Boys de ongeslagen status kwijt geraakt. Vitesse '22 maakte de competitie in de 1e klasse weer een stukje spannender door op De Puikman met 1-0 te zegevieren.

De Oudorpers, de meest scorende ploeg in deze klasse, konden in Castricum aanvallend niet brengen wat men in voorgaande wedstrijden wel kon. Dat kwam met name door een goed georganiseerd Vitesse '22 alwaar trainer Arjan de Zeeuw zijn ploeg goed had voorbereid op de topper. De thuisploeg kwam na een ruim kwartier ook nog eens op voorsprong. Na een corner van Martijn Kuijs kwam de bal via Milo Cremers op de lat waarna Michael Stenvers op de juiste plek stond om de rebound tegen d etouwen te koppen.

Wat Kolping Boys daarna ook probeerde, het lukte niet om een bres te slaan door de hechte Vitesse-defensie waar Cremers zelfs dicht bij de 2-0 was toen hij tegen de lat kopte. Ook de onnodige tien minuten blessuretijd die de warrig leidende scheidsrechter Roeleveld liet bijtrekken leverde geen soelaas op voor Kolping Boys, doch enkel frustraties waarin trainer Rob Klanker ook nog eens de rode kaart kreeg voorgeschoteld.

In de stand ziet Kolping Boys het trio AGB, Vitesse '22 en ASV De Dijk nu tot op vier punten naderen. Komende zondag treffen Vitesse '22 en AGB elkaar in Castricum terwijl Kolping Boys het laaggeklasseerde Fortuna Wormerveer ontvangt.