CASTRICUM - Sport-Z zet zich in de gemeente Castricum actief in om verschillende doelgroepen te vitaliseren en om hen te laten participeren in de samenleving. Bij het project 'Castricum Ontmoet' biedt zij een gratis sportprogramma voor inwoners die nieuwe mensen willen ontmoeten en een stap willen maken in de maatschappij. Zij kunnen meedoen met de sport- en spelactiviteiten bij vv Limmen (maandag, 13.30-14.30 uur) en/of FC Castricum (woensdag, 13.00-14.00 uur). De eerste lessen starten op 11 en 13 april. Meer informatie is te vinden op www.sport-z.org/CastricumOntmoet, via de site kan men zich ook aanmelden.

Het ontmoet- en beweegprogramma Castricum Ontmoet richt zich op volwassenen een afstand tot de arbeidsmarkt hebben of om een andere reden een stap in de maatschappij willen maken. Door letterlijk in beweging te komen en anderen te ontmoeten werken de deelnemers aan hun fitheid en persoonlijke doelen. Dit alles onder begeleiding van de maatschappelijk sportcoach van Sport-Z. Sport-Z heeft het project wat in de week van 11 april in Castricum van start gaat ook in andere gemeenten al succesvol opgezet. "Dankzij een bijdrage vanuit de leefstijlgelden van de gemeente Castricum kunnen we ook in deze gemeente het project opstarten. Vanaf 11 april sta ik wekelijks voor de groepen en ik hoop natuurlijk dat er ook in deze gemeente veel interesse is in de lessen," aldus Sander Kager, maatschappelijk sportcoach bij Sport-Z.

Zowel op maandag (13.30-14.30 uur, vv Limmen, Dampegheestlaan 2) als op woensdag (13.00-14.00 uur, FC Castricum, Noord-End, De Bloemen 2A) staan verschillende sport- en spelactiviteiten op het programma. De les eindigt standaard met een gezellig kopje koffie of thee. Aanmelden (gratis) kan via www.sport-z.org/CastricumOntmoet of s.kager@sport-z.org of 06-38326768.