CASTRICUM – De zesde editie van het Johanna’s Hof U11 Top Tournament bij FC Castricum is een prooi geworden voor Spartaan ’20. Voor de Rotterdamse talentenfabriek betekent het dat zij de eerste vereniging zijn die de titel voor de tweede keer weten te pakken want in 2016 grepen zij ook de toernooiwinst. In de finale won Spartaan ’20 na verlenging van het verrassende BFC en zij lieten daarmee regionale favoriet AFC ’34, dat derde werd, achter zich.

De toernooicommissie onder leiding van Arthur Oosthoek, Harry Poel en Albert Bras had weer voor een ijzersterk deelnemersveld gezorgd op Sportpark Noord End. Men kreeg in de week voorafgaand aan het toernooi weliswaar te maken met een afzegging van Elinkwijk. Er werd echter snel gehandeld en BFC uit Bussum, die deze dag verrassend sterk voor de dag zouden komen, werd als vervanger toegevoegd aan het veld. Het toernooi kende voor het eerste een valse start door een gevalletje overmacht. Door een zwaar ongeluk op de A4 kwamen Sparta, Spartaan ’20 en SV Den Hoorn in de file terecht waardoor zij (gedeeltelijk) het defilé misten. Gelukkig hoefden er echter geen wedstrijden uit het programma geschrapt te worden.

Favorieten
Vooraf gezien werd Spartaan ’20 al genoemd als een van de favorieten, maar nog vaker viel de naam van AFC ’34. De Alkmaarders hebben een zeer talentvol team en dat bleek ook wel in de poulefase waar zij moeiteloos doorheen kwamen. Dat gebeurde niet bij de winnaar van een jaar eerder, De Foresters. De ploeg uit Heiloo blijkt over een iets mindere lichting te beschikken als in 2017 en kan het in de poule niet bolwerken tegen Koninklijke HFC, VV Nieuwerkerk en Bennekom. Hetzelfde geldt voor de organiserende vereniging FC Castricum al is dat geen verrassing in een poule met Pancratius, AFC en RV&AV Sparta. FC Castricum presteerde in de middag in het schaduwkampioenschap echter naar behoren en hield uiteindelijk toch nog drie ploegen onder zich.

Winnaarsronde
In de strijd om de echte titel waren er uiteindelijk acht ploegen die elkaar gingen bestrijden waarna uiteindelijk Spartaan ’20, Sparta, BFC en AFC ’34 de halve finales zouden bereiken. Spartaan ’20 maakte zijn favorietenrol waar door in het Rotterdamse onderonsje de amateurs van Sparta te verslaan. Het op het laatste moment toegevoegde Bussumse BFC zorgde in de andere halve finale echter voor een verrassing door AFC ’34 terug te wijzen.

Verlenging
Uiteindelijk zou de finale net als voorgaande jaren weer bol staan van de spanning. Beide ploegen waren elkaar ’s ochtends in de poule al tegen gekomen en toen won Spartaan ’20 nipt met 1-0. Hoewel BFC in de eerste helft een licht veldoverwicht had en Spartaan ’20 in de tweede helft de betere ploeg was werd er de reguliere speeltijd niet gescoord. Een verlenging van 2x5 minuten was noodzakelijk en daarin zorgden de Rotterdammers al in de eerste helft voor de beslissing door kort achter elkaar twee maal te scoren. Vlak voor het eind deed BFC nog wel wat terug, maar het was te laat om Spartaan ’20 van de zege af te houden.

Behalve de hoofdprijs voor Spartaan ’20 ging de sportiviteitsprijs naar SV Den Hoorn. De beste speler van het toernooi werd aanvoerder Jasper van Toorn van BFC en de beste keeper was Marijn Weststate van SV Nieuwerkerk. Mees Adrichem van AFC ’34 werd topscorer van het toernooi.

Kijk voor meer foto’s op DP Sportfotografie
Kijk voor meer info op www.fccett.nl