EGMOND AAN ZEE In hotel Zuiderduin staan de komende dagen weer in het teken van de Finder Darts Masters. Verdeeld over drie dagen zullen 36 darters de strijd met elkaar aangaan.

Vrijdagavond wordt Finder Darts Masters, dat al sinds 2001 jaarlijks gehouden wordt, geopend met het duel tussen routiniers de Engelse Martin Adams en Welshman Wayne Warren. Het is één van de in totaal twaalf wedstrijden die op de eerste dag op het programma staat.

Het bekende darttoernooi, dat viermaal werd gewonnen door Raymond van Barneveld, kent ook tijdens de 17e editie een internationaal deelnemersveld. De beste spelers van de dartsorganisatie BDO, afkomstig uit België, Duitsland, Engeland, Wales, Schotland en Ierland maken hun opwachting maken in Egmond aan Zee.

Het Finder Darts Masters is onderverdeeld in drie categorieën. Zo is er een heren-, dames-, en jeugdtoernooi. Waar er bij de heren 24 spelers meedoen, zullen er bij de dames zes speelsters de strijd met elkaar aan gaan. Ook bij de jeugd zijn er zes nationale en internationale darters strijden voor de winst. Van de 36 speelsters komen er vijftien uit Nederland.

Doordat alleen de winnaars van elke poule doorgaan naar de kwartfinale kunnen de darters zich geen misstap permitteren. Het zorgt ervoor dat het darttoernooi jaarlijks een hoog niveau haalt. Met tweevoudig winnaar Glenn Durant als favoriet. Ook Heerhugowaarder Wesley Harms is van de partij.

Via de kwartfinale en halve finale kunnen de heren zich plaatsen voor de finale. Bij de dames en jeugd levert groepswinst een finaleplek op. Finder Darts Masters begint vrijdagavond om 19.30 uur. Zondag staan de finales op het programma.